Stručnjaci 100% potvrdili: Ako u ove dijelove dana obavljate veliku nuždu, sigurno je da ste zdravi

Fiziološke potrebe su sasvim normalna potreba svih ljudi i živih bića i svako od nas ih obavlja zavisno od potrebe. Međutim, neki stručnjaci su ustanovili da postoji određeno vrijeme u toku dana kada je najbolje da se obavlja velika fiziološka potreba, a da to vrijeme u kojem radite tu radnju u stvari pokazuje i cjelokupno stanje vašega organizma.

Prema nekim doktorima najbolje vrijeme za odlazak u toalet i za odrađivanje nužde je pola sata nakon buđenja

Prema stručnjacima, u tome periodu naša crijeva funkcioniraju na najbolji mogući način, posebno tanko crijevo, ali tada je najbolje vrijeme i za rad debeloga crijeva koje je najviše i zaduženu  za samu preradu hrane.

Dakle, pola sata do 45 minuta je najbolje vrijeme kada biste trebali iz svoga organizma i probavnog sistema da izbacite toksine i i nepotrebne stvari, ali ako opet nemate tu naviku, da u to vrijeme obavljate nuždu, onda biste trebali da promijenite neke životne navike, kako biste regulisali svoju stolicu.

Najbitnije je da u svoj život unesete rutinu spavanja i objedovanja, pa tako je najbolje da jedete jedan sat prije spavanja, i pola sata nakon buđenja. U toalet idite uvijek kada osjetite potrebu za tim i nipošto se nemojte suzdržavati. Pored svega ovoga i redovna fizička aktivnost je veoma bitna.


Redovne fiziološke potrebe su veoma važne za sveukupno funkcioniranje organizma, a neredovna stolica, u dužem periodu može da napravi neke ozbiljne komplikacije sa probavnim sistemom, zato ako primjetite da vam već neko vrijeme stolica nije redovna ili da je nemate nikako, obavezno posjetite svoga ljekara.

 

Comments are closed.