Strah je opasniji od svakog mogućeg oboljenja a vrlo lako ga se možemo riješiti: Savjet doktora koji svako od nas obavezno treba poslušati (FOTO)

0

Vremena su takva da svako od nas prolazi kroz neke muke i probleme, svako je od nas izložen stalnim strahovima i stresovima, ali ipak, nekako većina nas pokušava i dalje korača nekako kroz svoj život, mnogi uzdignute glave, a mnogi i sa osmijehom na licu.

Doktor Arif Areslanagić se kroz svoj posao osvrnuo i na pitanje straha i njegovog uticaja na ljudsko zdravlje i na pojedina oboljenja, pa je došao do nekih saznanja i stalo mu je da mlađe generacije trebaju da shvate da u svim svojim problemima ipak nisu sami, i da svaki problem ima neko rješenje i da niti jedan problem ne predstavlja kraj svijeta.

Oglasi - Advertisement

Kao primjer ovaj doktor je naveo jednoga svoga pacijenta koji je po zanimanju bio krojački radnik, i koji je jednoga dana došao na pregled kod njega. Kada se pojavio u doktorovoj ordinaciji bio je slab, blijed, vrlo se lako umarao, tako da je doktor posumnjao da pacijent ima težak slučaj anemije. Pacijent mu se također požalio i na stolicu, a neki su nalazi ukazivali i na postojanje čira na želucu ili na crijevima, pa čak je bilo indicija i da mu je čir pukao, što je svakako bio alarm na hitnu operaciju.

Međutim, ma koliko su ga doktori uvjeravali da je nužno da ostane u bolnici, pacijent nije htio nikako na operaciju, jer se bojao operacije i bolnice generalno, i radije je izabrao da ide kući, mada su ga i porodica i prijatelji nagovarali, on je sve to odbio, vratio se kući na vlastitu odgovornost i nakon nekoliko dana je preminuo.

Doktor Arslanagić kao rješenje na strah koji djeluje na nas kada donosimo neke odluke je preporučio jogu, koju svakoga dana sve više ljudi praktikuje, a u nastavku za vas imamo i video koji će vam dati još više argumenata na cjelokupnu priču.

Leave A Reply