Stavila je pastu za zube na svoja stopala: Vjerujemo da ćete i vi uraditi to isto kada saznate prave razloge zašto ona to radi (FOTO)

Vjerujemo da ste i vi sami bili u situaciji da barem jednom, ali vjerujemo da to radite svakodnevno, koristite pastu za zube, naravno zbog higijene zuba, ali i zbog prevencije nekih drugih problema sa zdravljem. Vjerujemo da mnogi od vas misle da pasta za zube i služi samo za te stvari, ali se varate.

Pasta za zube može da bude korisna na više načina, a neke će vas njene korisnosti i same ostaviti u čudu.

Svi mi znamo da žuljevi na stopalima kao i pukotine, kada se zapostave znaju da budu estetski veoma ružni, pa čak i bolni, a pasta za zube može da napravi dosta u rješavanju ovih problema.

Pasta za zube se može iskoristiti za veoma kvalitetan piling kože, jer pasta sadrži abrazivne ćelije koje su izvrsne za piling, ali i za hlađenje kože. Kada sa pastom uklonite mrtve ćelije kože, vaša će stopala biti kao u male bebe.

Ipak, potreban je oprez kod ove radnje, posebno ako na koži imate neke rane ili su pukotine na petama i na koži duboke ili ako su vam žuljevi svježi. Tada ne koristite pastu za zube koja u sebi ima mentola, jer to može da izazove velike bolove i biti će vam prilično neprijatno.

Pasta vam može pomoći i kod izbjeljivanja noktiju, a postupak je da samo nanesete pastu na nokte i onda pastu premažite sa četkicom za zube, a nokti će vam biti i čišći i bjelji. Naravno, ne koristite istu četkicu za zube koju koristite i za higijenu svojih zuba.

 

 

 

Comments are closed.