Stavila je jabuku u vrelu vodu sa soda bikarbonom: Ono što se kasnije desilo spasilo joj je život (VIDEO)

Jabuke spadaju u red najomiljenijeg i najpopularnijeg voća na ovome našem balkanskom području, a razlog za to je svakako što se jabuka može naći u prodavnicama tokom cijele godine, a i cijena jabuka je najčešće pristupačna za sve džepove.

Oglasi - Advertisement

Osim što su iznimno zdrave, i što u sebi sadrže veliki broj vitamina i minerala, jabuke su poznate i kao prirodna pasta za zube, pa tako jedna jabuka prije spavanja ima isti ili možda čak i veći efekat u zaštiti zuba i desni nego bilo koja pasta za zube.

Ono što je manje poznato, a to bi trebao da zna svako od nas ko kupuje po prodavnicama ili trgovačkim lancima je to da mnogi proizvođači jabuka, prilikom spremanja jabuka za prodaju, iste premazuju sa određenim voskom,tako da bi jabuke duže izgledale lijepo i svježe.

Međutim, ovaj vosak zna dosta često da prouzrokuje neke zdravstvene probleme kod ljudi.

Iz tog razloga, da bi saznali da li ste kupili jabuke sa voskom ili ne, postoji veoma jednostavan način da to saznate i da u isto vrijeme i uklonite vosak sa jabuke, ako je jabuka premazana njime.

Sve što treba da uradite je da uzmete jednu posudu i da u nju naspete zaista vrelu vodu. U vodu zatim dodajte malo soda bikarbone, i iscjedite jedan limun u tu istu vodu.

Zatim stavite jabuku u tu vrelu vodu i ako je jabuka prekrivena voskom, isti će početi da spada sa jabuke na način kao kada se koža guli na čovjeku. Poslije toga jabuku možete normalno konzumirati bez bojazni da će vam vosak naškoditi.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.