Stalno vam govore kako su med i cimet dobri za vas: Ali ove stvari vam nisu rekli, a trebate ih znati u svakom slučaju (SAVJET)

Vjerujemo da je i vaše iskustvo tako da kada bi se god susreli sa nekom bolešću da bi ste odmah, sa svih strana dobijali mnoštvo recepata, a većina tih prirodnih lijekova u sebi sadrže med. Često ste sigurno dobijali recepte koji u sebi imaju pored meda i cimet.

Ova se kombinacija već vjekovima koristi u nekim tradicionalnim kineskim liječenjima, a ova dva sastojka zaista imaju dugi istoriju kao kućni lijek.

Cimet je jedan od najpoznatijih začina, a njegovo eterično ulje i enzim koji proizvodi hidrogen peroksid, a kojeg ima u medu sa velikim uspjehom zaustavljaju rast mnogih bakterija i gljivica.

Poznato je da su medi i cimet izvrsna zdrava kombinacija, a evo šta oni zapravo liječe.

Srčane bolesti

Kod srčanih problema, med i cimet bi trebali koristiti redovno, i to na način da napravite pastu od meda i cimeta, pa da je mažete na hljeb i to da jedete redovno za doručak. Ovo smanjuje kolesterol i sprječava srčane udare.

Artritis

U čašu vruće vode pomiješajte dvije kašike meda i jednu cimeta i to pijte ujutro i navečer, a kod redovnog konzumiranja je moguće izliječiti i hronični artritis.

Infekcije žučnog mjehura

U jednoj čaši mlake vode pomiješajte dvije velike kašike cimeta u prahu te jednu malu kašikicu meda. Treba ovo da pijete svaki dan i na taj način ćete uništiti mikrobe u žučnom mjehuru.

Kolesterol

Treba da pomiješate dvije velike kašike meda i tri male kašike cimeta u velikoj čaši u kojoj se nalazi čaj. Kada to popijete, nivo kolesterola će se smanjiti za čak 10%. i to u roku od dva sata.

Prehlada

Kod prehlade uzmite jednu veliku kašiku meda i pola kašike cimeta, i to uzimajte tri dana za redom. Ovo rješava prehladu, kao i kašalj, ali i začepljenje sinusa.

Bol u želucu

Med u kombinaciji sa cimetom uspješno rješava boli u želucu, a ako uzimate redovno ovu kombinaciju možete se riješiti i čira na želucu.

Imuni sistem

Ova kombinacija definitivno jača imuni sistem, te štiti organizam od mnogih bakterija i virusa

 

 

Comments are closed.