Srpkinja spasila jednogodišnje dijete koje je bilo samo na ulici i postala pravi heroj u Americi (VIDEO)

Da je život uvijek prepun iznenađenja i da nikada ne znamo šta nam novi dan donosi to smo svjedoci svakoga dana. Bitno je samo kako ćemo mi sami da odreagujemo na neke situacije koje život stavlja pred nas i da li ćemo iz svega toga izaći kao bolje ili lošije osobe.

Naših ljudi ima širom svijeta, i dosta često nas svi oni predstavljaju u najboljem mogućem svjetlu, sa nekim svojim postupcima, stavovima i hrabrostima

Pa je tako Irena Ivić, koja je inače vozačica autobusa u Milvokiju, postala ovih dana pravi heroj u Americi , nakon što je spasila jednogodišnje dijete koje je samo lutalo po prometnoj cesti.

Irena je tokom svoje redovne vožnje po liniji koju duži zapazila malo dijete kako trči po cesti i po trotoaru, boso i bez adekvatne odjeće na sebi, tj. samo u bodiju, na ekstremnoj hladnoći.. Malo dijete je bilo vidno izgubljeno, i plakalo je, da bi Irena kada je vidjela sve to, zaustvaila svoj autobus, izašla iz njega i uzela dijete u naručje.

Uspjela je samo da rekne kako se trese od uzbuđenja, a istoga su mišljenja bili i mnogi putnici u autobusu.

Vidno uznemirena Irena je unijela dijete u autobus, a ostali putnici su joj, svako na svoj način pomogli da ugriju malo dijete. Pozvali su odmah i pomoć, ali i policiju, a djetešce je odmah zaspalo u Ireninom naručju.i prije nego li je pomoć i policija stigla.

Kasnije je ustanovljeno da je majka ostavila dijete pored puta jer nije željela da se brine o njemu, a socijalna služba će vjerojatno dijete dati ocu, da on brine o njemu

O Ireni, koja je inače rodom iz Prokuplja ovih dana pišu i govore svi američki mediji, a sve što je ona imala reći novinarima je da je veoma srećna što je uspjela da pomogne malome i bepomoćnome djetetu.

 

 

 

Comments are closed.