Sredstvo zvano čudo: Ovo su sve supermoći WD-40 za koje niste ni znali, a koje vam mogu itekako olakšati život (FOTO)

Svi znamo da WD-40 može biti od velike pomoći u svakom domu, jer može poslužiti kao lubrikant, sredstvo za čišćenje i rješenje protiv korozije.

Ono što je interesantno u vezi ovoga proizvoda je njegova sama skraćenica jer WD u stvari znači odstranjivač vode, a tvorci ovoga proizvoda su ga napravili da bi pomagao ljudima u odstranjivanju korozije sa određenih stvari i predmeta. Generalno, WD-40 služi za uklanjanje rđe sa alata, sportske opreme, kao i za eliminiranje vlage, ali ipak treba biti i oprezan sa njim jer je ekstremno zapaljiv i može biti veoma opasan ako se ne zna upotrebljavati na pravi način.

Oglasi - Advertisement

Također treba se biti pažljiv da ne dođe u kontakt sa ustima, pa da na taj način uđe u probavni trakt, jer bi to bilo veoma opasno.

Ipak, ako ga koristite s oprezom, može samo olakšati vaš svakodnevni život. Dakle, WD-40 može ponuditi veliku pomoć u nekoliko drugih situacija:

1. Uklanja mrlje s tepiha-  samo poprskajte mrlju sa WD- om i nakon nekoliko minuta očistite sa spužvom i sa malo vode i sapunom

2. Sprječava gomilanje snijega na prozorima tako što sa WD-om poprskate vanjske strane prozora

3. Čisti WC školjku-  stavite malo WD- a unutar školjke, malo sačekajte, a zatim sve izribajte sa četkom. Odličan je i za kamenac

4. Očistite mrlje od čaja s radne površine

5. Ne možete skinuti prsten? Ako vam se prsten, što se često dešava, zaglavi na prstu, pa ga ne možete skinuti, poprskajte samo malo taj dio prsta sa WD-om, i tako se podmaže površina i prsten će glatko skliznuti sa prsta.

6. Ako zaglavi patentni zatvarač- odličan je za podmazivanja zatvarača na farmerkama, jaknama, na cipelama ili čizmama

7. Cipele i čizme čini vodootpornim- Poprskajte svoje čizme ili cipele sa WD-om i on će poslužiti kao zaštita i sprječavat će vlagu da vam ulazi u cipele, a sa njim možete ukloniti i mrlje od soli koja se baca na snijeg

8. Riješite se žvake u kosi- posebno ovo važi za djevojke sa dugim kosama, za koje ovo može biti velika muka. Jednostavno WD poprskajte po žvaki i zatim taj dio počešljajte, međutim oprezno, da WD ne dođe u kontakt sa očima

9. Uklanja naljepnice sa stakla- sa WD-om se uklanja ljepljivi dio naljepnice koja je skinuta sa neke površine, samo nanesite WD, i nakon par minuta preko površine pređite krpom.

10. Uklanja super ljepilo, posebno kada ga imate na rukama. Samo poprskajte WD po rukama i protrljajte prste, a na sličan način možete skinuti super ljepilo i sa drugih površina.

Comments are closed.