Snimao je galebove kako kruže iznad vode: Nekoliko sekundi kasnije je doživio šok života (VIDEO)

Priroda je prepuna čuda koja nas , svakim novim danom nanovo iznenađuju i ostavljaju bez teksta.

Toliko je toga još neistraženoga u prirodi, kako u velikim džunglama i prašumama, tako i u velikim dubinama okeana i mora.

Bezbrojne su emisije koje upravo govore o tim prirodnim čudima i zanimljivostima, a i na internetu veoma često možemo vidjeti snimke, koje kada pogledamo poželimo da smo se baš mi zadesili na tom mjestu kada se desilo ono što je snimljeno kamerom i da bi bilo fantastično iskustvo da smo baš mi mogli to da vidimo uživo.

A sve što vam treba za tako nešto je jedna obična digitalna kamera i sreća da potrefite trenutak da snimite čudo

Čovjek po imenu Brad Rich je bio na brodu na obali Aljaske kada je čuo nešto pored broda na kome se nalazio. Zbog iskustva koje je već imao u svome službovanju, pretpostavljao je šta bi taj zvuk mogao da bude i ko ga pravi, pa je stoga odlučio da zgrabi svoju kameru i da snimi cijeli događaj.

Prvo što je vidio kada je upalio kameru  je veliko jato galebova koji lete iznad mora. Nakon nekoliko minuta snimanja galebova, osjetio je da bi trebao okrenuti kameru malo više na lijevo i tada je uspio da snimi jedno petnaestak grbavih kitova kako vire svojim glavama iznad vode. Nalazili su se samo nekoliko metara od broda na kojem je bio Brad, koji nije mogao da vjeruje da se sve to dešava upravo ispred njega.

Na ovome videu možete da vidite cijeli događaj i ovo pravo, malo čudo prirode:

 

 

Comments are closed.