Sjećate li se dječaka koji je pušio čak 40 cigareta dnevno? Evo kako izgleda nakon 10 godina (FOTO)

Prije nekih deset godina, gotov cijeli svijet je ostao zgrožen i bez teksta kada se medijima proširila vijest o dvogodišnjem dječaku koji puši po dva pakla cigareta dnevno.

Na veliku žalost u nekim siromašnim zemljama, slučajevi male djece pušača su veoma česti, ali dijete od dvije godine koje puši po 40 cigara dnevno je svakako bila vijest koja je zanimala mnoge

Oglasi - Advertisement

Aldi Rizal je dakle sa samo dvije godine starosti već imao naviku da puši dvije kutije cigara na dan. Živio je u jednom veoma siromašnom indonezijskom selu, a tamo ima dosta djece sa sličnim problemom kao što ga ima Aldi. Aldi je toliko bio navučen na cigare da bi njegova histerija u nedostatku istih bila neopisiva.

Umjesto da mu svi oko njega pomognu da prestane pušiti, svi su mu pomagali u nabavci cigara, samo da bi bio mir u kući. Na kraju se u cijelu priču umiješala indonezijska vlada, koja je dječaka odvela u rehabilitacijski centar da bi se riješio te grozne navike. Na kraju je i uspio u tome, a evo kako nakon deset godina i izgleda.

Očito da je veoma gojazan, a za njegove godine je to malo previše. A sve se to desilo jer je jednu ovisnost zamijenio drugom, pa tako danas nije više ovisan o cigarama, ali je ovisan o hrani. Njegova majka kaže da više ne puši i da kategorički odbija svaku ponuđenu cigaru, od bilo koga.

Sada se svi dovijaju kako da mu smanje ovisnost o hrani, jer ako se ovakvim tempom bude nastavio debljati, veoma brzo će imati velikih zdravstvenih problema, a već je i samo pušenje u mladim godinama, kako doktori kažu, ostavilo nesagledive posljedice po njegov organizam i po zdravlje.

 

 

 

 

Comments are closed.