Sjećate li se dječaka koji je pušio čak 40 cigareta dnevno? Evo kako izgleda nakon 10 godina (FOTO)

Prije nekih deset godina, gotov cijeli svijet je ostao zgrožen i bez teksta kada se medijima proširila vijest o dvogodišnjem dječaku koji puši po dva pakla cigareta dnevno.

Na veliku žalost u nekim siromašnim zemljama, slučajevi male djece pušača su veoma česti, ali dijete od dvije godine koje puši po 40 cigara dnevno je svakako bila vijest koja je zanimala mnoge

Aldi Rizal je dakle sa samo dvije godine starosti već imao naviku da puši dvije kutije cigara na dan. Živio je u jednom veoma siromašnom indonezijskom selu, a tamo ima dosta djece sa sličnim problemom kao što ga ima Aldi. Aldi je toliko bio navučen na cigare da bi njegova histerija u nedostatku istih bila neopisiva.

Umjesto da mu svi oko njega pomognu da prestane pušiti, svi su mu pomagali u nabavci cigara, samo da bi bio mir u kući. Na kraju se u cijelu priču umiješala indonezijska vlada, koja je dječaka odvela u rehabilitacijski centar da bi se riješio te grozne navike. Na kraju je i uspio u tome, a evo kako nakon deset godina i izgleda.

Očito da je veoma gojazan, a za njegove godine je to malo previše. A sve se to desilo jer je jednu ovisnost zamijenio drugom, pa tako danas nije više ovisan o cigarama, ali je ovisan o hrani. Njegova majka kaže da više ne puši i da kategorički odbija svaku ponuđenu cigaru, od bilo koga.

Sada se svi dovijaju kako da mu smanje ovisnost o hrani, jer ako se ovakvim tempom bude nastavio debljati, veoma brzo će imati velikih zdravstvenih problema, a već je i samo pušenje u mladim godinama, kako doktori kažu, ostavilo nesagledive posljedice po njegov organizam i po zdravlje.

 

 

 

 

Comments are closed.