Sigurno je mislio da ga niko neće primjetiti: Službenim vozilom Vlade Srbije došao u kupovinu u prodavnicu za odrasle- Šta bi tek bilo kada bi znali šta je pazario

Veoma je moderno i nadasve normalno da ovdašnji političari u svim zemljama Balkana nastalim raspadom Jugoslavije službena vozila koriste u privatne stvari.

Pa je tako nemali broj slučajeva u kojima su pojedini političari uhvaćeni kako su sa svojim službenim automobilima, koje plaćaju porezno obveznici, išli na neka privatna putovanja, godišnje odmore, na neke utakmice i događaje u privatnom aranžmanu.

Zbilježeno je na desetine i na stotine takvih slučajeva širom regije, ali nije zabilježen niti jedan slučaj da je neko od tih političara sankcionisan na bilo koji način. Da mu se na primjer oduzme od plate, ili da dobije otkaz na poziciju koju obavlja.

Stoga niti malo ne začuđava ovaj slučaj koji je ipak i unatoč svemu postao pravi hit na internetu a i na društvenim mrežama.

Kako su pokazale fotografije koje su objavljene na društvenim mrežama, jedan visoki funkcioner Vlade Srbije je ovih dana, u jutarnjim satima koristio službeno vozilo Vlade Srbije da bi išao u nabavku, odnosno u kupovinu. Očito je bio u žurbi , jer da nije bio u žurbi, ne bi parkirao tamo gdje je parkirao i ne bi osvanuo na društvenim mrežama.

Osim što je taj službenik parkirao na mjesto gdje je nepropisno parkirati, sve je na društvenim mrežama više začudio razlog zašto je koristio službeno vozilo.

Nije taj službenik parkirao ni ispred prodavnice, ni ispred pekare, već ispred, ni manje ni više seksi shopa.

Zbog toga su fotografije vladinog vozila tipa Lexus koji je nepropisno parkiran ispred prodavnice sa seksi igračkama i opremom postao pravi hit na internetu.

Srbijanski mediji javljaju kako su ovo vozila iz donacije Japana za Vladu Srbije, jer se na zadnjem dijelu automobila jasno vidi naljepnica koja to i dokazuje.

Comments are closed.