Šest godina je ubjeđivala doktore da se nešto kreće unutar nje: Tek kada je zatrudnila saznala je tešku istinu (FOTO)

Postoje tako neki medicinski slučaji, da ih nazovemo fenomenima, koji kada čujemo za njih, jednostavno ostanemo bez riječi i ne možemo da vjerujemo da se tako nešto moglo dogodito. I to i nije nikakvo čudo kada mi, laici ostanemo začuđeni na nekim medicinskim slučajevima, ali veća je priča kada  i doktori ostanu zatečeni sa pojedinim slučajevima, pa ni oni sami ne umiju da objasne šta se i kako se nešto dogodilo.

Healthy kidneys, artwork

Pa je tako ova žena o kojoj je riječ u ovome tekstu punih šest godina pokušavala da ubjedi doktore da nešto nije u redu sa njom i sa njenim zdravstvenim stanjem, a u međuvremenu je imala stalne bolove u predjelu stomaka koji su posebno bili intezivni kada bi ležala.

U biti, ono što je potrebno je da smo svi mi sigurni da nam naši organi stoja na pravim mjestima u organizmu, i da je situacija onakva kako biologija čovjeka i nalaže. Ali to baš i nije bio slučaj kod ove nesretne žene, pa danas o njoj govore ljekari širom planete kao jednom jedinstvenom slučaju ili dosta rijetkom.

Ova mlada žena iz Mičigena, koja ima 28 godina se duže vrijeme žalila svojim doktorima kako stalno ima osjećaj kao da se nešto kotrlja po njenome organizmu, kao neka manja lopta.. To joj se posebno dešavala kada bi iz ležećeg položaja prelazila u sjedeći.

Šest godina je ona pokušala da ubjedi doktore da nešto sa njom nije u redu, i tek da je ljekarima rekla da su joj se ti simptomi javili nakon trudnoće, ljekarima je pala na pamet jedna mogućnost.. Napravili su nove pretrage i snimke i ustanovili su da žena ima takozvani ”lutajući bubreg”, odnosno stručno nazvano nefropozu, što predstavlja stanje kada jedan od bubrega padne u karlicu, kada osoba ustane iz kreveta, ili sa stolice. Kod ove žene je u pitanju bio desni bubreg koji bi svaki put kod pomjeranja propadao nekih 6 centimetara.

 

Comments are closed.