Selo u Srbiji koje tjera strah u kosti: U njegovom imenu se krije jedna velika i jeziva tajna (VIDEO)

0

Ovo naše balkansko područje  je prepuno različitih urbanih i ruralnih legendi od kojih se, barem od većine njih može napraviti veoma dobri scenariji za filmove, a dosta bi tih filmova bilo iz žanra horor. Postoje neka vjerovanja, koja kada čujete, jednostavno ne može biti a da vam ne prođe svašta kroz glavu.

Pored Smedereva, koji se nalazi kraj Dunava, nalazi se jedno malo selo čudnog i zaista jezivoga naziva ”Udovice”.

Više od 200 godina ovo selo nosi ovaj naziv a u njemu dana s u prosjeku ima 130 udovica na 2 hiljade stanovnika

I mada je to selo i regija poznata po voćarstvu i poljoprivredi, ipak su najautentičniji po broju udovica, a postoji nekoliko teorija o ovome mjestu koje su obavijene velom tajni i misterije.

Prema nekim predanjima na tom mjestu je postojalo selo Podgorica i u njemu je pogubljeno 70 seljaka koje je pogubio Zmaj despot Vuk jer su krili Alibega, pa kako je samo u tom danu 70 žena ostalo bez muževa, salo je dobilo naziv Udovice

Druga je priča da je u selu bila žena koju su svi zvali Udovica i kod koje su svi išli na pečenje i na rakiju pa je zbog toga navodno ovo selo dobilo svoje ime.

Ovo selo je poznato i po tome da ima najuređenije groblje od svih sela u opštini, a najstariji mještani kažu da selo Udovice nisu napravljene na mjestu gdje je bilo selo Podgorica, već da su napravljene između stare Podgorice i nekadašnjeg manastira Kokora, čiji su temelji i danas vidljivi na jednome mjestu oko sela

Mada je predanje o nastanku imena sela nastalo prije dosta vremena, izgleda da se karma sela baš i nije promijenila, pa je začuđujući broj udovica na broj stanovnika i u ovome vremenu, tako da se mnogi pitaju isplati li se uopšte oženiti u ovome selu, ako je muško u pitanju.

 

Leave A Reply