Sarajka se udala za Arapa i postala mu druga žena: “Evo kako naš brak izgleda”

Ljude život natjera na neke stvari, da ih urade, naprave, mada nikada im nije bilo ni na kraj pameti da bi bili u stanju da takvo nešto učine. Jednostavno, nekada se stvari u životu razviju na takav način , koji nikada niste ni zamišljali, na koji nikada niste ni pomišljali.

Pitamo se, koliko bi žena u svome životu pristalo da uđe u bračnu vezu, ali da u toj vezi ne bude jedina žena, već možda druga, ili čak treća, četvrta, peta ? Pretpostavljamo da većina žena to ne bi pristala ni u snu da napravi, ali nekim ženama to ne predstavlja nikakav problem.

Poznato je da je takva vrsta brakova u arapskim zemljama sasvim normalna, ali u ovim našim krajevima to nije zastupljeno. Primjetne su i migracije stanovništva iz tih arapskih zemalja u ove naše krajeve, a posebno je za te ljude zanimljiva Bosna i Hercegovina, a naročito njen glavni grad Sarajevo, na čijim ulicama je primjetno povećanje broja ljudi koji dolaze iz arapskih zemalja.

Njih je sve više i više, posebno u Sarajevu, pa malo po malo i počinju uticati na građane Sarajeva, i pomalo uvode i svoje običaje u život grada Sarajeva.

U državama iz kojih dolaze je sasvim normalno da jedan muškarac ima više žena, ali u zemljama  naše regije je to kršenje zakona.

Ipak, po priči, koja je osvanula i na društvenim mrežama jedna Sarajka je ušla u jedan takav brak. Udala se za Arapa koji je već oženjen i postala je njegova druga žena. Sama je priznala da je sasvim svjesno ušla u jednu takvu vezu i zajednicu i da uopšte ne žali zbog toga.

Priznaje ta žena da je kod odluke da se uda za tog čovjeka bila svjesna da mu nije jedina, kao i da ga neće viđati svaki dan. On u BiH dolazi svakoga mjeseca po nekoliko dana, a kada nije u BiH onda se njih dvoje čuju preko Skypa ili se dopisuju i trenutno im oboma itekako odgovara ovakav život.

 

 

 

Comments are closed.