Sarajevski kanton i BiH mogu da odahnu: Likvidiran Edin Gačić (FOTO)

0

Stanovnici u Bosni i Hercegovini, a posebno u sarajevskom kantonu konačno mogu da odahnu jer nakon potrage od nekoliko dana konačno je lociran i likvidiran ubica u bijegu Edin Gačić.

Njega su na području Hadžića u mjestu Košćan locirali pripadnici MUP-a, koji su nakon razmjene vatre u kojoj je ranjen i jedan policajac uspjeli da likvidiraju Edina Gačića koji se već nekoliko dana krio na području sarajevskog kantona.

Oglasi - Advertisement

Odmah nakon objave ove informacije sazvana je i hitna press konferencija Vlade sarajevskog kantona ispred koje je govorio premijer ovoga kantona Edin Forto, a uz njega su još bili prisutni i ministar policije Kantona Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Mevludin Halilović.

Forto  je u svome obraćanju novinarima rekao da je u akciji pronalaženja i likvidacije Gačića učestvovalo više od 1.200 policajaca, a svi su radili samo sa jednim ciljem da zaštite građane sarajevskog kantona i BiH.

Premijer Forto je zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj akciji, a ujedno je i rekao da će sačekati policijski izvještaj da bi se ustanovila da li je neka dojava dovela do završetka ove akcije i da će na osnovu izvještaja odlučiti da li će biti dodijeljena nagrada pojedincu ili će novac biti preusmjeren u neke druge stvari vezane za ovaj slučaj.

Ministar Katica je kratko rekao da Gačić više nije prijetnja za građane sarajevskog kantona kao i za građane BiH, a ujedno je čestitao svima koji su učestvovali u ovoj akciji i još jednom izjavio sućut porodicama žrtvi ovoga kriminalca i ubojice koji je nakon nekoliko dana opsežne istrage ipak na kraju likvidiran.

Leave A Reply