Samuel Eto’o- Stranac mi je upao u auto i tražio 4.500 eura, a ja sam mu ih dao: Godinu dana poslije sam se zaprepastio kad sam ga vidio!

 

Nekada zaista čujemo ili pročitamo veoma neobične i začuđujuće priće koje su se desile svjetski poznatim ljudima. Priče su nekada toliko interesantne, da često pomislimo da je prosto nemoguće da se tako nešto desilo.

Ova priča koja se desila ovom svjetskli poznatom fudbaleru na neki način pokazuje da još uvijek u svijetu ima dobrote i razumijevanja, kao i časti i poštenja,

Tako je i poznati fudbaler Samuel Eto’o ispričao jednu neobičnu priču koja se baš njemu dogodila.

Kako je Samuel ispričao novinarima, sve se desilo 2007. godine, još dok je igrao za Barcelonu. Toga ljeta se nalazio na odmoru u Obali slonovače sa svojom suprugom.

Jednoga dana, dok su se kroz grad gdje su ljetovali vozili svojim autom, dok su stajali na jednom mjestu u auto im je upao jedan čovjek, mladić, koji je ljubazno rekao kako ih ne želi napasti ni povrijediti, već samo Samuela želi nešto zamoliti. Također je rekao Samuelu da ukoliko se boji, slobodno može pozvati policiju i da on neće bježati.

Taj mladić je u tom trenutku radio kao sobar u jednome hotelu a životni san mu je bio da ostvari neke svoje projekte, ali za to nije imao dovoljno finansijskih sredstava. Tačnije , nije bilo nikoga ko bi mu pozajmio određenu svotu, jer većina ljudi u Obali slonovače je siromašno.

Zato je htio, tim upadom, da uvjeri fudbalera da mu pozajmi nnovac, i na kraju ga je i uvjerio u to. Samuel mu je napisao ček na 4.500 eura, i dao mu i svoj broj telefona.

Samuel mu je rekao da će se u njegovu zemlju opet vratiti za godinu dana, i da ako taj mladić uspije da nešto napravi sa tim novcem, da će mu tek onda još više pomoći.

I mladić je uspio u onome što je želio. Kupio je dva taksija, a zatim je i otvorio radnju informatičke opreme.

Ostvario je svoje snove i čak zaposlio oko 25 ljudi. Samuel kaže kako je ponosan na tog mladića i da možemo slijediti njegov primjer kako se sve može postići, ako budemo uporni.

Comments are closed.