Samo treba da nanesete ovu smjesu na tjeme i kosa će vam rasti kao iz vode: Niko se nije pokajao jer je recept odličan (RECEPT)

0

Kada je spoljni izgled u pitanju, mnogi ljudi,  a posebno žene, mada ni muškarci nisu imuni na to, posebnu pažnju pridaju svojoj kosi i rade sve što je u njihovoj moći da bi im kosa izgledala što ljepše i zdravije, bujnije i savršenije.

Za sve to potrebno je mnogo ulaganja kako na neke frizerske tretmane, tako i za neke kozmetičke proizvode, koji nikada nisu bili jeftini. Zato postoje i neke metode da se utiče na zdravlje i izgled vaše kose, a za šta vam mogu pomoći neke namirnice koje uvijek imate u svome domu.

Za luk se na primjer zna da je bogat sumporom a sumpor je poznat i kao mineral ljepote.

Mada je u narodu kopriva najpoznatija kao biljka koja pomaže na kvaliteti kose te kod problematičnog vlasišta, i maska od luka ima mnoge prednosti na tom polju jer sumpor iz luka podstiče proizvodnju kolagena i kreatina, te proteina koji su veoma važni za zdravlje vaših noktiju i kose.

Na žalost, s obzirom na hranu koju u ovo moderno vrijeme konzumiramo našem organizmu najčešće nedostaje sumpora, a sumpor osim što podupire rast vaše kose isto tako veoma pozitivno utiče i na normalnu funkciju skoro svih tkiva na vašem tijelu.

Zato se luk preporučuje da se koristi u svakodnevnoj prehrani, a maska za koju imamo recept će vam pomoći kod poboljšanja strukture vaše kose.

Maska od luka se priprema na sljedeći način: Prvo treba da ogulite luk i izrezati ga na 4 komada i zatim ih dobro izmikasti u blenderu. Sok od luka treba da procijedite kroz gazu i pomoču četkice ili kista sok lagano nanosite na vlasište. Masku držite oko sat vremena na vlasištu, a zatim sve operite sa blagim šamponom.

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply