Samo jedna čaša ovoga napitka prije spavanja istopit će sve što ste pojeli taj dan i regulisat će vašu kilažu

Svi se mi, ili bar većina nas, nađe u situaciji, prije ili kasnije kada se malo udebljamo, kada nam ti kilogrami zasmetaju pa pokušavamo da na razne načine povratimo staru kilažu ili barem da se približimo njoj.

Višak kilograma je postao prava noćna mora za mnoge ljude na svijetu, a njihovo gubljenje, odnosno skidanje je veoma dugo i mukotrpno.

Oglasi - Advertisement

Višak kilograma je u svakom slučaju loše za zdravlje, ali u posljednje vrijeme se pojavljuje sve više načina i medicinskih otkrića koji na neki način pomažu kod mršavljenja.

Gojaznost itekako loše može da utiče i na funkcije mozga, a posebno je to vidljivo kod žena

Karcinomi:

Stručnjaci kažu da će do 2043. godine gojaznost preuzeti primat pušenju kao najčešćem uzročniku raka koji je moguće spriječiti. Ukoliko imate problema sa debljinom, savjet vam je da svakodnevno uvedete neke aktivnosti u vaš život, kao što su lagane šetnje, ili lagane vožnje biciklom, trčanja na manjim dionicama, a ujedno imamo i jedan recept za vas koji možete da koristite svakodnevno, a koji pomaže kod mršavljenja.

Sve što vam treba od namirnica je: jedan limun, jedna šaka peršuna, jedan rendani đumbir, jedna kašika sirćeta, jedan štapić cimeta ili jedna kašika cimeta u prahu, pola litra vode

Recept: Sve sastojke izmiješajte u blenderu, sok pijte svaku veče prije odlaska na spavanje, i vrlo brzo ćete vidjeti rezultate.

Naravno uz sve to ide i regulisanje ishrane i dobra pažnja kod unosa kalorija, a za te stvari oko unosa hrane je dobro da se posavjetujete sa svojim doktorom ili nekim nutricionistima, posebno ako imate neka hronična oboljenja.

 

 

Comments are closed.