Samo je pomiješala ova dva sastojka i sa time namazala nos: Poslije 15 minuta miteseri su nestali kao da ih nikada nije ni bilo

Nije neka velika tajna da većina današnjih, modernih žena želi da izgleda savršeno i zato niti jedna od njih ne žali para za razne tretmane ljepote, kozmetičke proizvode, a neke naravno ne bježe ni od estetske hirurgije da bi izgledale što savršenije.

Međutim, za mnoge žene, finansijski mnogi od tih tretmana i kozmetičkih proizvoda nisu dostupni. Srećom, postoje mnogi prirodni načini da bi se neke stvari napravile i koji mogu biti itekako efikasna zamjena za mnoge kozmetičke proizvode.

Mi za vas imamo nekoliko savjeta ili preporuka koje vam svakako mogu pomoći u poboljšanju vašega izgleda na jeftiniji i prirodniji način.

Nije više potrebno da kupujete skupe masti za usne kojima ih štitite u toku zime od pucanja i isušivanja. Možete i sami sebi napraviti jedno takvo sredstvo a sve što vam treba za to je pasta za zube i malo meda.

Sve što je potrebno da svoje usne četkate sa mješavinom paste za zube i meda, nježnim pokretima i veoma mekanim i vaše će usne biti zaštićene za taj dan. Naravno da za ovo ne koristite istu četkicu kao i za zube, već morate nabaviti novu, koja se nije nikada koristila.

Možete slobodno da kažete zbogom i ružnim miteserima uz pomoću  veoma jednostavne maske koju možete i sami napraviti. Ono što je potrebno za ovu masku je sljedeće: jedan mali komad želatina u prahu, ali mora biti bez mirisa jer aromatizirana želatina može iritirati kožu, i par kašika mlijeka.

Potrebno je da pomiješate ove sastojke i da zagrijete mješavinu u mikrovalnoj, na jedno 10 sekundi. Zatim tu mješavinu stavite na problematične zone na licu i ostavite tako na jedno 15 minuta. Poslije masku samo lagano skinite sa lice i operite lice mlakom vodom.

Kokosovo ulje ima nevjerovatne koristi, posebno da povećate svoje trepavice . Sve što vam je potrebno je :
– kokosovo ulje i aloe vera gel

Kokosovo ulje ima vitamin E, minerale i druge hranjive tvari koje pomažu u stimulisanju rasta trepavica. Kombinacija ovog ulja i aloe vera gela će povećati učinkovitost rasta trepavica i pomoći da vaše trepavice budu duge i guste.

Comments are closed.