Sa ovim moćnim receptom za napitak ojačat ćete svoj imunitet, nećete se nikada prehladiti, a virusi će vas zaobilaziti u širokom luku

Došla je jesen i svi smo u iščekivanju hladnijeg vremena, a sa hladnijim vremenom dolaze i neizbježne gripe i prehlade, koje nas sve pogađaju, neke manje, a neke više i češće. Sve to zavisi od imuniteta i zdravlja cjelokupnog organizma, ali većinom smo svi ranjivi u to doba godine.

Ipak, svako od nas treba na neki način da radi na jačanju svoga imuniteta, da ne biste došli u situaciju da vas prehlada ili gripa bace u postelju i tako vas ometu u vašim redovnim obavezama.

Oglasi - Advertisement

Zbog toga mi za vas imamo recept za napitak koji će postati najbolji vaš saveznik u hladnim danima i u epidemijama gripe.

Ono što vam je potrebno za ovaj napitak je pola kašike kurkume, jedan čen bijeloga luka, jedna kašika naribanog đumbira, jedna čaša soka od narandže, prirodnog, i pola iscijeđenog limuna

Kada nabavite sve ove sastojke, koje uopšte nije teško nabaviti, priprema napitka ide na sljedeći način:

Bijeli luk isjeckate na sasvim sitne komadiće, a zatim ga pomiješajte sa ostalim sastojcima. Da bi vam se posao olakšao, sve možete da usitnite i izmiješate u blenderu, ako ga imate, a zatim sve to prebacite u jednu čistu staklenu bocu. Ovaj napitak treba da pijete tri do četiri dana za redom, ali samo jedna čaša dnevno.

Vjerojatno vam se sam ukus na prvu i neće dopasti, ali svaki lijek ima ružan ukus, a sigurno je da ćete sa ovim napitkom ojačati svoj imunitet i lako ćete pregurati jesen i zimu bez velikih prehlada i gripe. Nakon prvih tri do četiri dana, pravi se pauza kod pijenja ovoga napitka od nekoliko dana, a onda opet možete nastaviti sa konzumacijom i tako možete raditi tokom cijele zime ili kada god se za to ukaže potreba.

 

 

 

Comments are closed.