Sa 20 godina starosti je postala popularna jer je prevarila Banović Strahinju: Bila je najljepša glumica Jugoslavije, a i danas, u šestoj deceniji njena ljepota oduzima dah (FOTO)

Sa samo dvadeset godina starosti ova je glumica postala velika zvijezda na ovim našim prostorima u vrijeme bivše Jugoslavije i to najviše zahvaljujući ulozi nesretne Anđe u velikom filmu Vatroslava Mimice ”Banović Strahinja” u kojem je igrala pored velikih imena poput Dragana Nikolića, Radeta Šerbedžije i Franka Nera.

U to vrijeme je važila za najljepšu glumicu sa naših prostora, ali i danas, kada ima 57 godina mora se priznati da je lijepa kao i nekada.

Osim što je poznata po ulozi Anđe koja je prevarila Banović Strahinju, poznata je i po ulozi preljepe Čehinje Ruženke u kultnom filmu ”Varljivo ljeto 68” gdje je igrala pored Slavka Štimca, Bate Stoljkovića, Mire Banjac i Mije Aleksića, a veliki uspjeh je napravila i u filmu Kraljevski voz, u kojem je igrala pored velikog Ljubiše Samardžića.

Interesantno je da joj je za film Banović Strahinja glas posudila druga velika glumica Danica Maksimović.

Ove uloge su je napravile najpoželjnijom glumicom na ovim prostorima, a ovih dana je došla i na listu najljepših glumica koje imaju više od 40 godina.

Zadnjih godina, kada je gluma u pitanju Sanja je najviše angažovana u radu na serijama, na famoznim sapunicama, a neke od njih su bile veoma gledane i popularne, kao što je Ponos Ratkajevih, Zakon Ljubavi, Larin izbor, Čista ljubav,  na području cijele regije je najpoznatija po svojoj ulozi u seriji Kud puklo da puklo, u kojoj igra zločestu sestru Željka Pervana, advokaticu, veoma britku na jeziku i koja nema nikakav problem da svima zagorča život.

 

 

.

 

Comments are closed.