Ružni mitiseri su sada stvar prošlosti: Riješite ih se za sva vremena sa samo jednom namirnicom iz kuhinje (VIDEO)

Koža, kao najveći ljudski organ nekako je i najsklonija na reakcije kod raznih promjena u ljudskom organizmu, tako da se skoro svaka promjena, osim na nekim organima, obavezno manifestira i na samoj koži i to u različitim oblicima, i na različite načine.

Nevjerojatno je koliko se novca potroši na njegu kože, posebno kada su žene u pitanju, a mnogi od tih preparata za koje se daju gomile novca dosta često uopšte nisu učinkoviti, ili dosta često ne vrijede i nisu korisni za određene tipove kože.

Mitiseri su pojava na koži sa kojom je svako bar nekada imao problema, i možda ih i dan- danas ima. Čišćenje mitisera bi u neku ruku trebalo da postane rutina, jer postoji mogućnost da se riješite mitisera u samo nekoliko koraka, i to bez da trošite novac na skupe preparate, i bez da odlazite na skupe preglede kod dermatologa.

Prije bilo kakvog čišćenja kože, potrebno je da te dijelove na kojima imate mitisere dobro operete. i to čistom vodom. Zatim treba da lice dobro ”naparite”, tj, da ga držite iznad vode koja se pari, a poslije parenja, lice opet operite sa mlakom vodom.

Onda treba da napravite smjesu od soda bikarbone i vode. Zatim tu smjesu nanesite na dijelove lica na kojima imate mitisere. Sve to masirajte 3- 5 minuta, a zatim opet isperite vaše lice.

Poslije toga uzmite jedno jaje, razbijte ga, pa onda odvojite žumanjak od bjelanjka. Bjelanjak zatim nanesite na dio kože koji želite da očistite. Zatim na to sve zalijepite komadić toaletnog papira, pa kada se sve osuši, skinite papir sa lica, a on će sa sobom povući i sve mitisere.

Čitav postupak možete vidjeti i na ovome videu :

Comments are closed.