Riješite svoj problem s gasovima i nadimanjem i to bez lijekova: Jedite ovu biljku svaki dan i više nećete imati problema sa stomakom (VIDEO)

Većina ljudi, posebno kako uđu u neke godine imaju probleme sa nadutošću i sa gasovima. Tu su još i stalni veoma neprijatni grčevi u stomaku, odnosno želucu, kao i uznemirena crijeva, a uzrok svim ovim pojavama je najčešće nedovoljno žvakanje hrane, kada se u organizam unosi više vazduHa nego li je to stvarno potrebno

Na pojavu svih ovih problema utiču ugljikohidrati, kao i laktoza koja se nalazi u nekim namirnicama koje često koristimo, kao što su kupus, mlijeko i neke vrste žitarica.

Oglasi - Advertisement

Hrana je, naravno, glavni uzročnik nadimanja u stomaku, a neke se od namirnica smatraju prirodnim proizvođačem gasova, a to su voće, povrće, vrući hljeb, a pored ovih namirnica tu su još i kupus, karfiol, pasulj, grašak, buranija, mliječni proizvodi, ali i gazirana pića.

U svim ovim namirnicama imate mnogo ugljikohidrata, koje organizam ne može u potpunosti da preradi, pa tako dolazi do pojave gasova.

Međutim, sa smo jednom namirnicom možete da smanjite nadutost kao i same gasove i napravite svoj život mnogo jednostavnijim.

Riječ je o peršunu koji je diuretik, antiseptik, regulisat će vam mnoge upale, a vijekovima je već poznat kao izvrsna ljekovita biljka i začin mnogim jelima, a vjerujemo da ga svaka kuća ima u određenim količinama.

U nastavku pogledajte i video koji će vam na najbolji način pokazati na koji način da regulišete ove probleme oko nadomanja i oko gasova.

Vjerujemo da ćete nakon ovoga videa i sam znati kako da si pomognete i na koji način da izbjegavate neke namirnice koje vam i uzrokuju ove probleme.

Comments are closed.