Riješite se staračkih pjega veoma jednostavno: Pomoću ovih prirodnih pripravaka rezultati će biti fantastični (RECEPTI/FOTO)

Staračke pjege nastaju kao rezultat prekomjerne proizvodnje melanina, a to je pigment koji daje boju našoj koži. Uz prekomjernu proizvodnju melanina, razlog za pojavu staračkih pjega može biti i preveliko izlaganje suncu tokom života.

Najefikasnije se uklanjaju laserskom operacijom, ali postoje i neki prirodni, veoma efikasni načini koji se dijele na tri djela i to prije svega prilagodbom prehrane, zatim primjenom određenih preparata protiv staračkih pjega, kao i korištenjem prirodnih lijekova koji uklanjaju ove pjege..

Kada je prehrana u pitanju, potrebno je da pijete 6-8 čaša vode dnevno, da uzimate vitamin C i da jedete što više povrća i voća. Izbjegavajte crni čaj ili kafu, izbjegavajte namirnice sa šećerom, kao i jela sa puno soli i začina.

Kada su preparati u pitanju koristite one koji u sebi imaju glikolne kiseline, kojične kiseline, retinoid i hidrokinon. A koristite i kreme koje imaju ove prirodne sastojke kao što su Extrapone Nutgrass, ova biljka smanjuje količine melanina u koži.

Zatim tu je Shea maslac koji se dobija iz Shea stabla, a koji pomaže kod liječenja ožiljaka, tragova od akni, te tamnih mrlja i ekcema. Korisna je i Wakarne alga koja dolazi iz Japana i korisna je u mnogim stvarima kada je koža u pitanju, posebno kod njene regeneracije. Ulje sjemenki grožđa služi kao antioksidant.

Prirodni lijekovi koje možete koristiti za efikasno rješavanje problema sa staračkim pjegama su sljedeći:

Sok od limuna nanesite na tamne mrlje dva puta dnevno, a nanosite ga sa pamučnim blaznicama. To radite 6 sedmica.

Nana i krastavac koristite tako da zgnječite nekoliko listova metvice i krastavac, a smjesu na nesite na lice ili na dio kože gdje imate pjege i ostavite tako 15 minuta a zatim sve saperite. Ovu masku nanosite dva puta sedmično.

 

 

Comments are closed.