Rekao sam svome prijatelju Draženu Petroviću “Brate moj, čeka te saobraćajka, neka ti je Bog u pomoći”: Neispričana ispovijest legende Zvezde Mirka Milićevića! (FOTO)

Mirko Miličević je svojevremeno, u bivšoj Jugoslaviji u jednome trenutku bio jedan od najboljih košarkaških centara, a imao je priliku i da igra sa najboljim igračem Europe u to vrijeme Draženom Petrovićem

 

Miličević je sa Draženom igrao u onim generacijama Cibone koje su 1984 i 1985 godine postali šampionima Europe, a da bi 1987 godine osvojili i sadašnji Eurokup.

Oglasi - Advertisement

Mirko se sjeća , kako je jedne večeri, nakon neke utakmice, u poznatom zagrebačkom klubu Saloon predvidio Draženu da će imati saobraćajku, koja se desila samo tri godine kasnije sa tragičnim završetkom

Mirko je novinarima rekao kako je Dražen bio njegov veoma drag prijatelj, i da ovo što sada njima govori, nikome prije nije rekao.

Bio je tog dana, kako kaže Mirko, sa Draženom u Saloonu, a zajedno sa njima je bio i Draženov brat Aleksandar. Tada im se pridružila i Draženova tadašnja vjerenica Renata, a pošto je Mirko bio poznat kao neko ko zna da čita sudbinu iz dlana, a taj je talenat naslijedio od svoje babe, Dražen mu je rekao da pogleda njemu i Renati u dlan, pa da vidi kada će se njih dvoje vjenčati.

Mirko je pogledao u dlanove od njih oboje, ali  ono što je vidio nije bilo niti malo lijepo, ali samo je uspio da kaže Draženu da ako on uspije da oženi Renatu, da će i on (Mirko) oženiti Adolfa Hitlera. Tada je poručio Draženu da se samo fokusira na košarku.

Mjesec dana kasnije Dražen ga je opet pitao da mu pogleda u dlan i tada mu je Mirko rekao da mu vidi saobraćajku i da mu samo Bog može pomoći. Mirko je rekao novinarima i da je sreo Dražena samo mjesec dana prije saobraćajke, a da je znao šta se desilo i prije nego li je vijesti vidio na televiziji.

Malo ljudi zna da je Dražen već bio faktički u avionu kada je po njega došla njegova tadašnja djevojka, pa je Dražen odlučio da se sa njom kolima vrati u Hrvatsku, da bi na putu kući doživio nesreću u kojoj je izgubio svoj život.

 

 

 

Comments are closed.