Region i društvene mreže se digle na noge zbog ove molbe za posao jedne mlade mame: ”Živim sa svekrvom 10 godina i ako to nije dokaz da sam timski igrač, onda ništa nije” (FOTO)

0

Ovih dana je društvene mreže osvojilo pismo ili molba za posao a koji je napisala djevojka iz Hrvatske koja se zove Ana Bilen i koja ima 29 godina. Molba je tako iskrena i normalno napisana, da i sami poslodavci, barem većina njih trebaju dobro da razmisle, šta u stvari oni žele od svojih radnika, jer im je Ana u svome pismu sve dobro napisala.

Pa tako Ana započinje svoje pismo na način da joj je dodijalo pisanje standardnih molbi te da ovu piše na način da je baš svako može razumjeti, iz duše i srca.

Pa Ana u svojoj molbi kaže za sebe da je majka dvoje djece od 9 i 5 godina i da je postala majka sa nepunih 20 godina, a da se udala sa 19 godina te da se tada odselila iz porodičnog doma u Splitu i otišla da živi u Klanu.

Klana je po Ani mjesto bogu iza nogu, bliže Sloveniji nego Rijeci, te da se navikla na život u tome mjestu jer se čovjek na sve navikne, a razlog za to jer voli svoga muža i za njim bi išla i na kraj svijeta i da sve ovo i piše jer takve stvari više govore o njoj kao radniku nego da je završila tri fakulteta

Ona u svojoj molbi napominje da poslodavcu treba da je važno da je njegov zaposlenik vrijedan i da je timski igrač, jer ako to nije džabe mu tri fakulteta. Ista stvar je po Ani i sa iskustvom, jer to što nema 10 godina iskustva ne znači da je loš radnik i da ne može sve naučiti, kao i da ne mora da bude dobar radnik onaj koji ima toliko iskustvo na određenom poslu.

Dodala je Ana da do 19 godine nije ni jaje ispržila, i da joj je do tada sve u životu bilo servirano, ali onda se udala, došla su djeca i sve je naučila sama, i da kuha, i da pere i da čisti, a to svakako pokazuje da je dobar radnik, a to što već 10 godina živi zajedno sa svekrvom i sa njom se slaže više nego dobro najbolje pokazuje da je pravi timski igrač

Ima dokaze i da je borbena, jer joj je sa 15 godina dijagnosticiran tumor kojeg je pobijedila ali zbog svega toga, mada je išla i na kemoterapije nije propustila niti jedan dan u školi mada je mogla.

Napisala je i da kada je išla prije sedam godina na redovni pregled, sa njom je bila i tada njena dvogodišnja kćerka, doktor ju je upitao čije joj je to dijete i kada je ona odgovorila da je njeno, doktor joj je rekao da je to nemoguće jer zbog tumora kojeg je imala ona ne može da ima dijete.

Na kraju ih sada ima dvoje, i ona smatra da je i to dokaz da ona može sve što poželi, a i to je poslodavcima veoma potrebno.

Leave A Reply