Ratko Mladić u teškom zdravstvenom stanju koje je svakim danom sve lošije: Njegov sin ostao bez riječi kada je čuo za odluku iz Haga

Ratko Mladić, general vojske RS je u situaciji da trenutno u Hagu bije svoju odlučujuću bitku, i to za svoj život, Njegovo zdravstveno stanje, kako navode neki izvori, je svake sekunde sve gore, a sin Ratka Mladića, Darko Mladić apeluje na sve moguće institucije da se Mladiću što prije osigura najbolja i najadekvatnija medicinska njega, koja ne postoji u Hagu.

Da vas podsjetimo, da je Ratko Mladić, kao bivši zapovjednik Vojske RS osuđen , prvostepeno za zločine protiv čovječnosti, kao i za genocid u Bosni i Hercegovini, a ovih se dana ponovo pojavio pred institucijama suda da bi se požalio na svoje zdravstveno stanje kao na uslove koje ima u vezi svoga zdravlja.

Mladić je u svome istupu kojeg je napisao i pročitao pred predstavnicima suda istakao kako mu trenutne terapije ne odgovaraju i da ga samo umaraju, i da se nisu do sada pokazale kao nikakav lijek za njega. Mladić se požalio da je prinuđen da mnogo vremena, zbog konstantnog umora, provodi u krevetu i da ima nesnosne bolove koji ne prolaze, a također se požalio i na lošu hranu u ustanovi gdje je smješten.

Kako kaže njegov sin Darko, koji se također obratio medijima, stanje Ratka Mladića je krajnje kritično i da se svakim danom pogoršava. Rekao je da je sa svojim ocem u kontaktu svakodnevno i da ništa, što se zdravlja tiče ne ide na bolje

Darko Mladić je rekao i da su dobili neke medicinske izvještaje iz Haga koje sada analiziraju, ali se već pri prvome čitanju vidi da su jako loši i da na snimku glave se vidi jasno da se Ratku Mladiću proširilo oštećenje mozga i da je prijeko potrebno da dobije što prije adekvatno liječenje da bi se sve to na vrijeme saniralo. Trenutno je , kako kaže Darko Mladić, Ratko Mladić na granici, i samo je pitanja dana kada će svi uvidjeti koliko je on zaista loše.

 

 

Comments are closed.