Psi nisu naš cijeli svijet, ali svakako zaokružuju naš svijet: Kada bi psi mogli da govore, ove bi stvari rekli svojim vlasnicima i jedinim prijateljima (FOTO)

Svi oni koji imaju kućne ljubimce, posebno pse, znaju kakvo je bogatstvo imati jednoga takvoga vjernog prijatelja, koji vam ispunjava život i koji dijeli sa vama sve vaše nesreće i boli, isto kao i sve sreće i ljubavi.

Kada bi psi kojim slučajem imali moć govora, ovo bi bile njihove molbe koje bi uputili svojim vlasnicima i nekako bi se sve moglo svesti u nekih 12 molbi.

Ono što bi  svaki pas rekao svome vlasniku je otprilike sljedeće.

Svaki bi pas rekao svome vlasniku da je njegov život dug 10-15 godina i da svaki njihov rastanak za njega znači patnju.

Da vlasnik treba da voli svoga psa onakvog kakav jeste jer ga je na kraju krajeva on i sam birao, a pas nema tu mogućnost izbora vlasnika i prijatelja.

Pas bi tražio vrijeme i strpljenje od svoga vlasnika da shvati šta ovaj traži od njega i da shvati zašto galami na njega tokom obuka , a ujedno bi zamolio svoga vlasnika da preispita i sebe, jer možda baš on griješ, a ne pas.

Pas bi tražio samo ljubav, jer on živi od toga.

Tražio bi da se vlasnik ne ljuti na njega i da ga ne kažnjava, jer on8vlasnik) ima svoj posao, prijatelje, a pas ima samo njega.

Tražio bi od vlasnika da mu priča jer on ipak zna i kako se njegov vlasnik osjeća i šta misli.

Rekao bi mu da on dobro pamti kako se sa njim postupa i da dobro razmisli prije ego li ga udari jer ga on uvijek može ugristi, mada to neće uraditi

Tražio bi od vlasnika da ga ne uzima kao igračku, dok je još mali i sladak, da bi ga kasnije odbacio

Tražio bi od vlasnika da brine o njemu i kada ostari i kada se prestane kretati jer je starost ista za sve, pa će doći vrijeme kada će i on (vlasnik) trebati nečiju brigu.

I na kraju bi pas tražio od svoga vlasnika da kada zauvijek ode ne tuguje za njim već da usreći nekog novog psa kao što je i njega.

 

Comments are closed.