Procurio još jedan snimak Aleksandra Vučića iz 1992. godine: Sada je malo jasnije šta je radio oko Sarajeva tih godina (VIDEO)

Ovih je dana po medijima širom regije ponovo aktualizirana uloga predsjednika Aleksandra Vučića u ratnim dešavanjima devedesetih godina u Bosni i Hercegovini, kao i njegova kratka novinarska karijere, dok je jedno kratko vrijeme radio za Kanal S, na Palama, a to je kanal koji je preteča današnje RTRS televizije

Ugledni beogradski novinar Srđan Škoro koji je već godinama u nemilosti Vučića i kadrova iz njegove stranke SNS-a je za neke medije izjavio da Vučić ima kompleks od novinara upravo zbog te svoje neslavne epizode u ratnim dešavanjima u BiH, i zbog nekih priloga koje je radio još 1992. godine.

Pa tako Škoro za Vučića kaže da je neuspješni novinar koji je nekada na kanalu S bio isto kao što je danas Barbara Životić u Studiju B( dakle novinar kojem se cijela regija smijala) i zbog toga i postoji njegova tolika mržnja i nepoštovanje prema novinarima, kao i patološka želja za kontrolom medija. Škoro je još i dodao da svako može da zamisli kakve je priloge Vučić pravio kada su mu tamo, poslije samo par priloga rekli da nije to posao za njega.

Novinar Al Jazeere, Sanel Kajan je na Youtubeu objavio snimak na kojem se može i vidjeti jedan od priloga koji je napravio upravo sadašnji predsjednik Srbije. U prilogu, koji je Vučić pokušao da prevede sa jedne inostrane televizije se govori u stranim plaćenicima u Armiji BiH, a to na klipu možete da vidite već od 21 sekunde snimka.

Na osnovu samo ovoga priloga je jasno zašto mu je novinarska karijera bila kratkoga daha, a problem sa objektivnošću, kao i sa istinom izgleda da mu je ostala boljka sve do današnjih dana .

 

 

Comments are closed.