Probajte najbrži test zdravlja: Vaši dlanovi i prsti mogu mnogo da kažu o stanju vašega organizma (FOTO/SAVJET)

Možda to niste ni znali, ali naše ruke mogu da otkriju mnogo toga kada je naše zdravlje u pitanju, a različite pojave ili promjene na našim prstima i na dlanovima mogu da ukazuju na neke probleme u organizmu ili sa nekim drugim dijelovima tijela.

Ovi simptomi, ako ih primjetite na svojim rukama mogu da ukazuju na neke posebne bolesti ili promjene u našem organizmu.

1. Nedostatak vitamina

Ako vam se dešava da osjetite peckanje u rukama, ili štipanje to pokazuje da ne unosite dovoljno u svoj sistem vitamine B1, B6, B12 i E vitamin, a to možete da provjerite testom krvi.

2. Problemi sa cirkulacijom

Ako vam trnu prsti desne ruke može da ukazuje na probleme sa kardiovaskularnim sistemom.

3. Dijabetes

Peckanja koja počinju u stopalima i šire se na ruke mogu da budu simptomi dijabetesa

4. Iscrpljenost

Ako vam je posao da stalno morate da dižete teret i da vam je cijelo tijelo u nezgodnom položaju, to može da dovede do peckanja u rukama, koje je upozorenje da treba da što više da odmarate ruke.

5. Problemi sa kičmom

Ovi problemi uzrokuju probleme sa nervima a sve se završava sa bolovima u rukama. Treba što više da jačate leđne mišiće i da što manje vremena provodite u sjedećem položaju.

6. Sindrom karpalnog tunela

Mnogi ljudi imaju osjećaj treperenja il peckanja u rukama kada legnu i odmaraju zglobove. Tako nešto može da dovede do utrnulosti i do bola, što pokazuje na neka oštećenja nerava. Posjetite ljekara što prije da vam prepiše adekvatnu terapiju

7. Birgerova bolest

Ako su vam prsti ukočeni i bijele pa čak i plave boje to je možda znak da patite od Birgerove bolesti, a to stanje dovodi do upale malih i srednjih krvnih sudova. To se često dešava zbog prekomjernog pušenja, a može da dovede i do amputacije ekstremiteta ako se ne prestane sa pušenjem

 

Comments are closed.