Princ Harry donio iznenađujuću odluku u vezi svoga nerođenog djeteta: Niko na dvoru ovo nije očekivao, pa ni Meghan

Već se neko vrijeme zna da je novopečena vojvotkinja u britanskoj kraljevskoj porodici Meghan Markle trudna i da bi uskoro trebala postati majka.

Mediji Meghan prate na svakom koraku i nezabilježeno je da se nečija trudnoća pratila u medijima i u javnosti kao njena, a tek je par mjeseci trudna.

Oglasi - Advertisement

Meghan je u četvrtom mjesecu trudnoće i veoma je nestrpljiva da postanje majka, a termin za porođaj je negdje na proljeće iduće godine. Kada se beba rodi, po kraljevskim običajima, ta bi beba trebala da bude sedma po redu za britansku krunu.

Međutim, kako prenose neki britanski mediji, Princ Harry ne želi da njegovo dijete dobije titulu princa ili princeze.

Harry, kako navode mediji, a ne zna se da li se u toj svojoj odluci konsultirao sa Meghan, neće tražiti od kraljice da mijenja pravilo po kome njihovo dijete ne može imati kraljevsku titulu. Harry želi da njihovo dijete odrasta normalno van očiju javnosti i daleko od pritiska medija, i da ima normalno djetinjstvo.

Ako Harry i Meghan dobiju dječaka, on će po Harryjevoj smrti naslediti titulu Vojvode od Sussexa. Po rođenju će dobiti titulu lorda. Ako se rodi djevojčica, po rođenju će dobiti titulu lady.

Harry je nekoliko puta u razgovorima sa medijima rekao kako je najveća trauma njegovoga života bila kada je sa 13 godina starosti morao da hoda za kovčegom u kojem je ležala njegova majka, okružen novinarima i fotografima. Harry smatra da niti jedno dijete na svijetu ne bi trebalo da tako nešto doživi, pa će on dati sve od sebe da njegova djeca budu pošteđena toga.

 

 

.

Comments are closed.