Prije više od godinu dana je posljednji put pjevao pred publikom, a zbog jednog njegovoga poteza niko nije mogao da zaustavi suze: Na dan njegovoga rođenja oglasili su se i mnogi njegovi prijatelji i kolege

Prošlo je već nekoliko mjeseci od smrti možda i najvećeg pjevača i muzičara sa ovih prostora Olivera Dragojevića, a tuga za njegovim odlaskom među mnogim ljudima, a posebno među Oliverovim kolegama koji su imali sreću da ga poznaju i da rade sa njim, nikako ne popušta i ne smanjuje se.

Oglasi - Advertisement

Oliver Dragojević je posljednji put nastupio pred publikom u novembru mjesecu prošle godine, a tada je nastupio kao gost na koncertu koji je nosio naziv ”Vjeruj u ljubav, a koji je organizirala Županijska liga  borbe protiv raka, a povodom njihovog pedesetogodišnjeg rada. Tim je nastupom Oliver poslao poruku svim ljudima koji su ga voljeli da nije odustao od svoje borbe sa teškom bolešću

Taj koncert će ostati upamćen po jednom Oliverovom potezu, kada je usred koncerta podigao svoj kačket koji je imao na glavi, da bi svima pokazao kako je uslijed terapije ostao bez kose. Ovaj potez je bio toliko emotivan, da je bilo veoma malo onih koji su bili na tom koncertu a da nisu zaplakali.

Sedmog decembra je bio Oliverov rođendan, pa su se povodom toga, posebno na društvenim mrežama oglasile i mnoge Oliverove kolege i prijatelji koji nikako nisu željeli da propuste ovaj dan a da se ne prisjete velikoga Olivera.

Toni Cetinski je u svojoj objavi napisao kako je bilo divno udisati isti vazduh sa Oliverom u ovome vremenu, i da je ponosan što je u Oliveru imao svoga mentora, kao i da je sretan da je poznavao tako velikog čovjeka i umjetnika, sa divnom dušom kao što je bio Morski Vuk, Oliver Dragojević.

Poznata pjevačica Nina Badrić je na svome Instagram profili samo kratko napisala ”Sretan rođendan, care !”

A poznati violončelista Stjepan Hauser je napisao posebno emotivnu poruku, pored videa, a napisao je

“Budi dobar, lijepo sanjaj… Srećan rođendan, prijatelju”.

 

Comments are closed.