Prije par godina sa njima je Halid Bešlić slavio do ludila, a u Srbiji mu to nikada neće oprostiti

Poznato je da legendarni pjevač narodne muzike iz Bosne i Hercegovine, Halid Bešlić je veliki zaljubljenik sporta i nema tog sporta koji njega ne zanima. Posebno mu je drago gledati i navijati za timove i reprezentacije u regiji, naravno ako ne igraju kontra njegove Bosne i Hercegovine.

Tako je Bešlić prije par godina kada je slovenska košarkaška reprezentacija napravila senzacionalan uspjeh osvojivši titulu prvaka Europe njihovo slavlje , kada su se vratili kući uveličao i sam Halid Bešlić.

Sami reprezentativci Slovenije su izrazili želju da im ovaj pjevač pjeva na slavlju gdje ih je dočekalo više od 20.000 navijača. Bilo je nevjerojatno za vidjeti da čitav trg u Ljubljani pjeva najveće Halidove hitove , Miljacka, Prvi poljubac, Ja bez tebe ne mogu da živim, zajedno sa slovenskim reprezentativcima. Sam pjevač je imao tada samo riječi hvale za slovenske košarkaše, a rekao je tada da je došao na poziv samih košarkaša kao i njegovog velikog prijatelja, gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića sa kojim druguje već dugi niz godina.

Sami igrači Slovenije su priznali da su prije svake utakmice punili baterije sa Halidovim pjesmama, a i sam Halid je priznao da je u finalu, koje su igrale reprezentacije Slovenije i Srbije, navijao za Sloveniju, i da se nada da mu to u Srbiji neće puno zamjeriti. Za Halida je najbolji igrač Goran Dragić, jer je predobar igrač i sportista, a Halidu je drag jer mu i korijeni vuku iz BiH, tako da je za Dragića na proslavi posebno bila otpjevana pjesma ”Ja bez tebe ne mogu da živim”.

 

Comments are closed.