Prije par godina sa njima je Halid Bešlić slavio do ludila, a u Srbiji mu to nikada neće oprostiti

Poznato je da legendarni pjevač narodne muzike iz Bosne i Hercegovine, Halid Bešlić je veliki zaljubljenik sporta i nema tog sporta koji njega ne zanima. Posebno mu je drago gledati i navijati za timove i reprezentacije u regiji, naravno ako ne igraju kontra njegove Bosne i Hercegovine.

Tako je Bešlić prije par godina kada je slovenska košarkaška reprezentacija napravila senzacionalan uspjeh osvojivši titulu prvaka Europe njihovo slavlje , kada su se vratili kući uveličao i sam Halid Bešlić.

Oglasi - Advertisement

Sami reprezentativci Slovenije su izrazili želju da im ovaj pjevač pjeva na slavlju gdje ih je dočekalo više od 20.000 navijača. Bilo je nevjerojatno za vidjeti da čitav trg u Ljubljani pjeva najveće Halidove hitove , Miljacka, Prvi poljubac, Ja bez tebe ne mogu da živim, zajedno sa slovenskim reprezentativcima. Sam pjevač je imao tada samo riječi hvale za slovenske košarkaše, a rekao je tada da je došao na poziv samih košarkaša kao i njegovog velikog prijatelja, gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića sa kojim druguje već dugi niz godina.

Sami igrači Slovenije su priznali da su prije svake utakmice punili baterije sa Halidovim pjesmama, a i sam Halid je priznao da je u finalu, koje su igrale reprezentacije Slovenije i Srbije, navijao za Sloveniju, i da se nada da mu to u Srbiji neće puno zamjeriti. Za Halida je najbolji igrač Goran Dragić, jer je predobar igrač i sportista, a Halidu je drag jer mu i korijeni vuku iz BiH, tako da je za Dragića na proslavi posebno bila otpjevana pjesma ”Ja bez tebe ne mogu da živim”.

 

Comments are closed.