Prije 17 godina ga je njegov otac Michale Jackson skoro ispustio sa balkona: Danas je ovaj momak odrastao i mnogi smatraju da dosta liči na svoga oca iz mlađih dana (FOTO)

Blanket Jackson je postao popularan još dok je bio u pelenama, a nakon pto ga je njegov otac pop legenda Michael Jackson umalo ispustio iz ruku, preko ograde balkona, dok ga je pokazivao fanovima, ali i paparazzima.

Odmah nakon objave tih fotografija digla se prava prašina a mnoga udruženja koja se bave zaštitom djece je smatralo da zbog ovakvoga čina se pjevaču trebalo oduzeti dijete. Michael se ubrzo svima izvinuo, nazvavši svoj postupak strašnom greškom.

Blanket danas ima 17 godina i živi sasvim povučeno tako da se zaista malo i zna o njemu. I dok su njegovi stariji brat i sestra se nekako prilagodili životu pod lupom javnosti, Blanket čuva svoju privatnost tako da je u medijima dobio nadimak ”Nevidljivi dječak”

Inače njemu je pravo ime Princ Michael Jackson II, ali ga svi znaju pod nadimkom Blanket, da bi 2015. godine promijenio svoje ime u Bigi

Kada mu je preminuo otac 2009. godine brigu o njemu su preuzeli baka Katherine te Michaelov rođak Tito Joe, a prije nekoliko godina je njegova sestra Paris otkrila kako su svi otišli sa njihovoga imanja u Kaliforniji i kako je Bigi sada ostao sam tamo.

Blanket trenutno ide u privatnu školu a veoma ga zanimaju video igrice te mnoge borilačke vještine.

Blanket se još nije oglasio povodom dokumentarnog filma ”Leaving Neverland” u kojem njegovog oca optužuju za seksualno zlostavljanje djece, ali je po pisanju medija svo troje Michaelove djece vidno potreseno zbog slike koju ovaj film stvara o njihovome ocu, a Blanketova sestra Paris je u strahu da bi joj ovaj dokumentarac mogao uništiti glumačku karijeru na kojoj uveliko radi.

.

 

Comments are closed.