Priča koja na najbolji način prikazuje naš odnos prema našim majkama kroz vrijeme: Nemamo se baš čime ponositi (FOTO)

Majke su najvažnija ljudska bića na ovoj planeti, i bez njih više ništa ne bi bilo moguće, jer sve živote na ovaj svijet su donijele majke i zato je razumno da se svako od nas prema svojim majkama, ali i prema oba roditelja treba da ponaša sa velikim poštovanjem i uvažavanjem, jer da nije njih, ni nas ne bi bilo.

Ma šta pojedini od nas mislili o tome, većina ljudi danas olako i zdravo za gotovo uzima svoje roditelje, posebno majke, i u ovome modernom vremenu je postalo pomalo i komplikovano ići u posjetu majci.

I tome govori i priča koja je prije nekog vremena osvanula na društvenim mrežama i koja zorno pokazuje na koji način se tretirala majka nekada, a kako o sve izgleda danas, berem u većini slučajeva.

Pa je tako jedna žena napisala kako je u vrijeme kada je njena baka posjećivala svoju majku, da joj je trebalo tri dana za tu posjetu. Jedan dan za put u zaprežnim kolima, drugi dan u razgovoru sa majkom  i radu sa njom, ako joj je potrebna neka pomoć i treći dan da bi se zaprežnim kolima vratila kući.

Zatim je napisala da u vrijeme kada je njena majka posjećivala svoju majku da joj je za tu posjetu trebalo dva dana. Prvi dan za put vozom, da bi istoga dana, navečer i bila kod svoje majke. Preko noći i tokom sljedećeg dana bi  ona i majka pričale o svemu da bi se predveče vraćala kući.

Da bi ta žena na kraju napisala da kada ona ide u posjetu svojoj majci da joj treba samo pola sata. Da dođe samo na desetak minuta, jer poslije deset minuta njenoj je djeci već dosadno, a i ona sama ima nekih obaveza, tako da već nakon dvadesetak minuta odlazio od majke.

Postavila je na kraju sebi pitanje, koliko će njenoj kćerki trebati kada dođe vrijeme da ona posjećuje nju.

 

 

Comments are closed.