Prekipjelo mu, nakon 200 dana Davor više ne želi čekati: “Sine, oprosti mi za ono što ću napraviti”

Vjerujemo da je malo vas u regiji koji ne znaju strašnu i nesretnu priču o jednome čovjeku, Davoru Dragičeviću koji na sve načine, za sada mirne i dostojanstvene, želi da sazna na koji je način ubijen njegov Sin David, ko ga je ubio, i ko su naredbodavci, zašto se to sve skriva, kome je to u cilju i zašto vlada i predsjedništvo RS-a šuti o svemu tome već nekoliko mjeseci.

Želi Davor da zna zbog čega se rade opstrukcije istrage i koga se to želi sakriti i koka se to želi zaštitit.

Po svemu sudeći ova priča još neko vrijeme neće imati svoj epilog. Iako je mnogo ljudi svakoga dana sa Davorom na Trgu Krajine, ipak je sve više razočaranih trenutnom situacijom u ovome entitetu, posebno nakon tek završenih izbora gdje su rezultati glasanja pokazali da se ništa promijeniti neće i da svi oni koji opstruiraju rješavanje ovoga slučaja i dalje ostaju na vlasti.

Ipak , 200. dan otkako je počela borba za Pravdu za Davida, Davor je javnosti, a i svome ubijenom sinu poslao poruku koje je mnoge navela na razmišljanje, a i na neki strah od dana koji su pred nama.

Pa je tako Davor u obraćanju svome sinu rekao?

”Dragi naš Davide, reći ću sada, na 200. dan kako se borimo ovdje za tebe, dan kada ću preuzeti pravdu u svoje ruke, napokon ću reći, ko te mučio, silovao a potom ubio. Oprosti mi za sve, ja znam da ti razumiješ svog tatu. Nijednu svoju slijedeću namjeru neću reći do zadnje sekunde. Ako želite ikome dobro, privest ćete ih. Hoću li ja biti sam, ili iza mene hiljade ljudi, meni u životu nije bitno. Dragi moj sine dušo naša, ne mogu više. Stradat ću, znam, ali neću živjeti kao gnjida”, poručio je Davor Dragičević s Trga Krajine

Comments are closed.