Prava koja premijerka Srbije ima nad svojim sinom: Ana Brnabić neće biti baš previše sretna zbog svega ovoga (FOTO)

Poznato je da je premijerka Srbije Ana Brnabić zajedno sa svojom partnerkom doktoricom Milicom Đurić postala roditelj jednog dječaka kojem su dali ime Igor, ali mnogi sada postavljaju pitanje koji su zakonski okviri i prava koje premijerka ima nad malim dječakom, s obzirom da ne postoji zakon o istospolnim zajednicama u Srbiji.

Prema sadašnjem pravnom stanju u Srbiji premijerka Srbije nema nikakva prava nad malim dječakom, a na primjer Ana nije smjela ni da prisustvuje porođaju, kao što nije smjela isti ni da plati i u očima zakona Milica je majka, a Ana i Milica su samo cimerice i ništa više.

Pa tako i Predrag Azdejković, gej aktivista je novinarima rekao kako mediji u Srbiji kreiraju priču da su premijerka i njena partnerka normalan par i pišu bajke o njima mada je stvarnost mnogo drugačija i premijerka kao partnerka Milice Đurić koja je majka djeteta nema nikakva prava nad djetetom i može mu biti samo dadilja. Dodao je i da Ana ima tu moć da promijeni zakonsku regulativu, ali još ništa nije uradila po tom pitanju, mada treba da zna da neće uvijek biti na toj poziciji, a onda će se morati suočiti sa mnogim pravnim pitanjima.

I Goran Miletić iz beogradske Parade ponosa kaže da se premijerka nalazi u pravnoj praznini i to posebno kada je imovina, nasljeđivanje, posjete u bolnici u pitanju. Na tom polju premijerka nema nikakva prava, i eventualnim prekidom njihove veze, Ana Brnabić ne bi imala nikakva prava nad dječakom i bila bi samo nekada dobra prijateljica njegove majke.

Comments are closed.