Poznati dermatolog otkrio malu tajnu: Lice će vam biti lijepo i čisto, bez bubuljica, uz pomoću ovoga maloga trika (RECEPT)

Svako od nas bi svakako želio da ima lijepu i čistu kožu koju ni na koji način neće kvariti bubuljice, mitiseri kao i mnogi drugi tragovi na koži koji dođu sa godinama. Ali, da bi se tako nešto postiglo, ne trebate uopšte da koristite neke hemijske i kozmetičke preparate, koji u mnogim slučajevima mogu još više da vam oštete kožu, a i da naprave veće probleme nego što ste ih imali prije.

Oglasi - Advertisement

Prvi savjet mnogih iskusnih dermatologa je da veoma vodite računa o svojoj ličnoj higijeni, da se redovno brinete za čistoću svoga lica, da obavezno, ali ozbiljno, svaki puta prije spavanja skinete svoju šminku, a tokom dana se trudite da što manje dirate svoje lice rukama, jer na rukama uvijak ima mnoštvo bakterija, ali i prljavštine.

Ako vam se bubuljice i pojave na licu, nikada ih ne dirajte i ne čačkajte, bez obzira koliko mislili da će vam to malo olakšati situaciju ili vam nekako pomoći. Razlog za to je da ruke mogu biti prljave, pa čačkanjem bubuljica, taj dio kože možete još više inficirati sa prljavim rukama, i tako možete da sebi napravite još veći problem nego što je bubuljica. Bubuljice pustite da se same osuše i nestanu, a jedino za mitisere možete da koristite pojedine maske.

Ukoliko imate običaj da na lice svaki dan stvaljate puder, to je način da svojoj koži ne dozvoljavate da diše, jer puder začepljuje pore, pa je i to razlog zašto vam lice dosta često loše izgleda i zašto se pojavljuju bubuljice. Najbolje je da koristite prirodne maske, a ne one kozmetičke, a najbolja maska je ona u kojoj pomiješate kašiku meda, sa šoljom ohlađenog čaja od kamilice, i još u to dodate pola šolje jabukovog sirćeta.

Ovu smjesu nanesite na lice i tako držite oko 10 minuta, a zatim lice operite mlakom vodom.

Već poslije nekoliko dana ćete vidjeti rezultate na svome licu koji će vas oduševiti.

 

 

Comments are closed.