Poslala je kćerku u ovim farmerkama u školu da bi je taj dan izbacili sa kontrolnog uz poruku koja je velika sramota za cijelu školu (FOTO)

Poznato je da neke ustanove, škole, državne institucije, kompanije i firme u svojim pravilima imaju i pravila o oblačenju. Tako da se u pojedinim kompanijama ili školama ne možete pojaviti odjeveni kako želite, a a ko tako nešto i uradite onda ćete i da snosite određene sankcije.

Mada, ima tu malo pretjerivanja i sa jedne, a i sa druge strane. Ne valja ni previše pravila kod odijevanja, a opet i ne velja previše ni slobode, jer se onda baš zna pretjerati, posebno kada su mladi u pitanju i njihovo odijevanje za škole.

Pa je tako, svoje otvoreno pismo  poslala jedna majka koja se zove Melsa Mekinlej sa Floride koja je došla u veliki sukob sa rukovodstvom škole u koju id e njena kćerka, a sve zbog oblačenja. Epilog te svađe se na kraju pojavio i na Fecebooku.

u otvorenom pismu ova je majka navela, da je njena kćerka tog spornog dana došla u školu u farmerkama koje su bile poderane na koljenima

Taj dan je njena kćerka imala kontrolni iz istorije i usred kontrolnoga u razred je  ušao muškarac koji radi u administraciji škole i rekao njenoj kćerci da bi trebala da pripazi na svoje oblačenje, jer sa njom u razred idu i muškarci koji sve to gledaju i kojima bujaju hormoni, pa bi se zbog toga mogli desiti i neki problemi.

Zbog poderanih farmerki ju je udaljio sa kontrolnog, a dobila je i kaznu da jedan dan ne smije doći u školu, pa je tako propustila veoma važan kontrolni, koji joj je trebao za bolju ocjenu.

Majka postavlja pitanje odakle tome muškarcu iz administracije pravo da tako reaguje i šta se još to treba uraditi da muškarcima ne bi divljali hormoni. Da li je to u neku ruku poruka njenoj kćerci i ostalim djevojkama da su one same krive ako im se nešto dogodi zbog divljanja hormona, pita ova zabrinuta majka?

Ako su koljena problem i ako se zbog toga izbacuje sa škole, zašto se ne izbacuju dječake iz škole kada dođu u kratkim pantalonama ili bermudama, pita ova ljutita majka?

 

Comments are closed.