Poslala je fotografiju šta jedu bolesnici u hrvatskim bolnicama upoređujući sa hranom koju jedu u njemačkim bolnicama i pokrenula pravu lavinu kritika i komentara (FOTO)

Svakim danom u mogućnosti smo da vidimo i pročitamo sve više natpisa i vijesti o lošim uslovima u bolnicama širom regije i lošim uslovima i situacijama u kojima se nađu pojedini pacijenti.

Svakoga dana se pojavi nova takva priča, a i dosta nas sigurno ima neka loša iskustva sa uslovima i odnosom zdravstvenih radnika i ljekara prema vama ili prema nekom bolesniku ili pacijentu kojeg poznajete.

Ovih se dana preko društvenih mreža povela prava polemika oko hrane u pojedinim bolnicama, pa je tako na društvenim mrežama jedna žena koja se zove Marija poslala fotografiju doručka kojeg je dobila u jednoj hrvatskoj bolnici, a zatim je proslijedila i neke fotografije obroka koji se dobijaju u bolnicama u Njemačkoj, a koje su joj poslale njene koleginice i prijateljice koje žive tamo.

U svome statusu Marija je napisala:

” Ovo je doručak koji sam dobijala u Hrvatskoj dok sa sa svojim djetetom ležala u bolnici 10 dana. Ovo moram jesti, a još nemam nikakvu dijagnozu. Na EEG se čeka po godinu dana, a na MR i više od toga”.

Zatim se osvrnula i na tretman pacijenata u Njemačkoj, jer ima iskustva i sa tom zemljom i bolnicama u njoj.

” U Njemačkoj nema čekanja. Kada sam imala napad epilepsije, odmah, čim su me primili u bolnicu snimili su mi i CT, EEG, MR i sve što je trebalo. A što je najbitnije, u roku od tri minuta dolazi Hitna pomoć, a da o obrocima koje dobijate u njemačkim bolnicama da ne govorimo”.

Na njen status su se javili mnogi ljudi koji su u svojim komentarima potvrdili Marijina iskustva, i prenijeli i neka svoje, potvrđujući da je situacija u hrvatskim bolnicama veoma loša i svakim danom sve gora i da se ne vidi bilo kakva šansa za neki napredak.

Mnogi su postavili i svoje fotografije obroka iz hrvatskih bolnica uspoređujući ih sa obrocima iz nekih njemačkih i drugih bolnica u Europi.

Samo po hrani se vidi da smo mi na Balkanu duboko zaglibili u propast.

 

 

 

 

Comments are closed.