Porodica iz Amerike je usvojila malu djevojčicu iz Ugande: Ali kada su čuli njenu tešku životnu priču, odmah su je vratili nazad (FOTO)

0

Veoma je popularno postalo širom svijeta usvajanje djece iz zemalja trećeg svijeta, posebno kada su bogate porodice iz zapadnih zemalja u pitanju. To na primjer često rade poznate osobe kao Anđelina Džoli ili Madona. I ma koliko to bila pozitvna pojava i u tim radnjama postoje oni negativci koji iz svegatoga žele da izvuku sopstvenu korist, a posebno vole da iskoriste ljude koji imaju teške životne priče i naivce koji su spremni da plate da takvim ljudima pomognu.

Džesika i Adam Dejvis iz Amerike su već imali svoje četvero biološke djece kada su odlučili da usvoje još jedno dijete, i to 6- godišnju djevojčicu iz Ugande.  Njima je bilo rečeno da je mala Namate ostala bez roditelja, da joj je otac preminuo, a da se majka nije željela brinuti o njoj, tako su im barem rekli iz Agencije koja je ugovarala usvajanje.

Oglasi - Advertisement

Porodica Dejvis je odlučila da prvo 2015 godine posjeti malu djevojčicu u Ugandi, a posjeta je upriličena u sirotištiu gdje djeca nisu imala ni dovoljno kreveta , a o igračkama i drugim stvarima da i ne govorimo.

Dejvisima se djevojčica svidjela na prvi pogeld, pa su odlučili da je povedu sa sobom u Ameriku. Međutim, čim je mala Namate naučila malo engleskog jezika, odmah je počela da priča kako joj fali njena majka, a sve ono što je ispričala svojim novim roditeljima je bilo u suštoj suprotnosti od onoga što su im rekli u Agenciji. Dejvisi su shvatili da su prevareni i da je mala Namate živjela sretno sa svojom majkom. Odmah su obavijestilli sve nadležne institucije, i sve su urradili da se Namate vrati svojoj majci.

.Kada su prvo uredili video viđenje Namate sa svojom majkom uvidjeli su da se tu ne radi o zlostavljanom djetetu, jer je Namate bila presretna kada je vidjela svoju majku, koja je pristala, u dogovoru sa Dejvisima da se Namate vrati u Ugandu kada završi školovanje koje će joj Dejvisovi obezbijediti.

Poslije je otkriveno da je preko agencije koju je predala Namate porodici Dejvis, isto uradila sa još nekoliko desetina djece , koje su praktički oteli, pa su nadležne institucije pohapsili glavne u toj agenciji i sada se protiv njih vodi sudski postupak.

 

 

 

Leave A Reply