Porodica iz Amerike je usvojila malu djevojčicu iz Ugande: Ali kada su čuli njenu tešku životnu priču, odmah su je vratili nazad (FOTO)

Veoma je popularno postalo širom svijeta usvajanje djece iz zemalja trećeg svijeta, posebno kada su bogate porodice iz zapadnih zemalja u pitanju. To na primjer često rade poznate osobe kao Anđelina Džoli ili Madona. I ma koliko to bila pozitvna pojava i u tim radnjama postoje oni negativci koji iz svegatoga žele da izvuku sopstvenu korist, a posebno vole da iskoriste ljude koji imaju teške životne priče i naivce koji su spremni da plate da takvim ljudima pomognu.

Džesika i Adam Dejvis iz Amerike su već imali svoje četvero biološke djece kada su odlučili da usvoje još jedno dijete, i to 6- godišnju djevojčicu iz Ugande.  Njima je bilo rečeno da je mala Namate ostala bez roditelja, da joj je otac preminuo, a da se majka nije željela brinuti o njoj, tako su im barem rekli iz Agencije koja je ugovarala usvajanje.

Porodica Dejvis je odlučila da prvo 2015 godine posjeti malu djevojčicu u Ugandi, a posjeta je upriličena u sirotištiu gdje djeca nisu imala ni dovoljno kreveta , a o igračkama i drugim stvarima da i ne govorimo.

Dejvisima se djevojčica svidjela na prvi pogeld, pa su odlučili da je povedu sa sobom u Ameriku. Međutim, čim je mala Namate naučila malo engleskog jezika, odmah je počela da priča kako joj fali njena majka, a sve ono što je ispričala svojim novim roditeljima je bilo u suštoj suprotnosti od onoga što su im rekli u Agenciji. Dejvisi su shvatili da su prevareni i da je mala Namate živjela sretno sa svojom majkom. Odmah su obavijestilli sve nadležne institucije, i sve su urradili da se Namate vrati svojoj majci.

.Kada su prvo uredili video viđenje Namate sa svojom majkom uvidjeli su da se tu ne radi o zlostavljanom djetetu, jer je Namate bila presretna kada je vidjela svoju majku, koja je pristala, u dogovoru sa Dejvisima da se Namate vrati u Ugandu kada završi školovanje koje će joj Dejvisovi obezbijediti.

Poslije je otkriveno da je preko agencije koju je predala Namate porodici Dejvis, isto uradila sa još nekoliko desetina djece , koje su praktički oteli, pa su nadležne institucije pohapsili glavne u toj agenciji i sada se protiv njih vodi sudski postupak.

 

 

 

Comments are closed.