Policajac trudnoj konobarici ostavio veliku napojnicu i poruku na računu koja je oduševila društvene mreže (FOTO)

Na današnje vrijeme kada se ljudi svakim danom sve više otuđuju jedni od drugih i  kada je vidljivo da svakim danom sve manje imamo empatije prema onima koji imaju manje sreće u životu, lijepo je ćuti i vidjeti neke priče koje vraćaju nadu i vjeru u ljude i njihovu dobrotu i suosjećajnost.

Takva je i ova priča koja nam dolazi iz Amerike a u kojoj su glavni akteri jedna konobarica i jedan zaista dobri  osjećajni policajac.

Naime taj policajac je uljepšao dan konobarici koja je trudna i čeka svoje prvo dijete, ostavivši joj račun sa jednom lijepom porukom napisanoj na nemu i sa napojnicom od 100 dolara.

Otac ove konobarice Brian Cadigan je podijelio ovu priču na društvenim mrežama i sa njom oduševio mnoge ljude na internetu. Otac konobarice je objavio fotografiju računa, a zatim je i napisao cijelu priču koja se dogodila njegovoj kćerci.

Pa je tako ovaj otac napisao kako je njegova kćerka trudna već sedam mjeseci i da radi u jednom lokalnom restoranu Lamp Post Diner u Gloucester Townshipu, te pokušava da uštedi nešto novca.

Taj policajac je došao normalno na ručak, a kada je otišao, njegova kćerka je zatekla kod njegovoga tanjira napojnicu od 100 dolara, za račun koji je iznosio manje od 10 dolara, te i malu simpatičnu poruku koju je policajac napisao konobarici na računu.

Pisalo je ”Uživaj u svome prvom, nikada to nećeš zaboraviti”.

Otac je još napisao da je zaista ganut ovim postupkom policajca i ne zna kako ostali gledaju na sve to, ali da je njegova curica plakala kao nikada do sada i da joj je ovaj policajac i njegov gest uljepšao cijelu godinu. Dodao je i da je uvijek imao veliko poštovanje prema svim policajcima, ali da je ovaj policajac otišao i korak dalje od toga i da je pokazao da je zaista predivno, ljudsko biće.

 

Comments are closed.