Pojavio se snimak sa kojim je sve mnogo jasnije: Poslušajte šta je Tito još 1971. godine govorio Bosancima i upozoravao ih na moguđe posljedice

Nedavno su u Bosni i Hercegovini završeni opšti izbori u kojima su se birali predstavnici naroda na nekoliko nivoa vlasti, kao i članovi Predsjedništva BiH.

Rezultati samih izbora su za mnoge ljude bili veoma poražavajući, pa je tako već dobrano podijeljena zemlja pod velikim rizikom da se još više podijeli iznutra, ali i uz svrsishodnu pomoć susjednih i komšijskih zemalja Hrvatske i Srbije, koje već dugi niz godina rade uporno i sve učinkovitije na raspadu BiH.

Odmah poslije izbora su donekle i povećane tenzije, a najviše zbog izbora hrvatskog člana Predsjedništva kojeg hercegovački Hrvati ne priznaju kao svoga predstavnika i smatraju da su ga izabrali Bošnjaci da bi napakostili Hrvatima u BiH i pokazali im koliko u stvari nisu važna stavka u državi.

Ono što je karakteristično za samu BiH je da se u mnogim dijelovima ove države još uvijek govori o bivšem predsjedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu sa velikim poštovanjem i sa nostalgijom. Tako je netom prije izbora, na društvenim mrežama osvanuo video snimak u kojem je govor Josipa Broza, koji je uputio Bosancima, sada već davne 1971. godine, a koji, kada ga preslušate, vidjet ćete da je aktuelan i danas.

“Zašto današnje političke stranke mrze Tita? Zato što je on još 1971 govorio o njima kao ‘tuđim igračima’, poslušajte ovaj govor…”, piše uz snimku koja je objavljena na Facebook stranici Bosna 1463, a koja je izazvala brojne reakcije.

Još je te davne 1971. godine Tito govorio:

”Ja vas upozoravam, budite budni i pazite. Ne dozvolite neprijatelju da on rovari između nas”,

“Ne dozvolite da vam dolaze iz drugih krajeva, bilo iz Zagreba, bilo iz Beograda pojedinci i da ovdje mute i da razbijaju Bosnu”, rekao je tada Tito i bio je u pravu, jer ako ništa, barem u zadnjih trideset godina je vidljivo koliko BiH ima neprijatelje u svojim komšijama i susjedima, i kakojoj ni Hrvatska, a ni Srbija ne žele ništa dobro već nastavljaju sa svojim politikama pokušaja stvaranja velike Srbije i Hrvatske preko BiH.

Comments are closed.