Pojavile se telefonske prepiske Kukića i Rađena koje se tiču slučaja Davida Dragičevića: Ovo nikako neće moći zataškati da su do tri ujutro čekali Davida da izađe i da ga otmu (FOTO)

Novinar Slobodan Vasković je jedan od rijetkih , na svome blogu, prati slučaj ubistva Davida Dragičevića i na kojem, stalno iznosi nove informacije i saznanja do kojih dolazi putem različitih izvora.

Ovih je dana Vasković objavio i prepisku između Alena Kukića, Đorđa Radena u kojoj se više nego jasno vidi kako su dogovarali susret sa Davidom i njegovu likvidaciju.

Poruku poslatu preko Vibera objavio je na svom blogu pod nazivom: “Javno svjedočenje No.7 S.V.: Bajiću, da li ćeš istražiti poruku Rađena upućenu Kukiću 13.04.?!”

U telefonskoj poruci se spominje i Dragan Lukač koji je Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Darko Ćulim koji je direktor policije i Darko Ilić, načelnik odjela za teški i organizovani kriminal.

Podsjetimo samo da su Vaskovića nedavno pozvali iz Tužilaštva i to iz odjela za suzbijanje korupcije da se u istom pojavi u svojstvu svjedoka, ali je Vasković odbio da se pojavi, pozivajući se na zakon Republike Srpske.

Umjesto toga, on je nastavio objavljivati nove informacije na svom blogu, u kojim poziva na odgovornost ljudi za slučaj Davida.

Inače Ćulum, Ilić i Lukač su sredinom ove godine podnijeli tužbu protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida zbog klevete i tužbom svaki od njih traži odštetu od 12.000 eura.

Davor na Trgu Krajine u Banja Luci protestuje više od 200 dana i svo vrijeme svojih protesta tvrdi da postoje video snimke i otmice, kao i likvidacije njegovoga sina, ali im se zameo trag tokom istrage, jer su sve te snimke predate policiji ali ih je policija, kako Dragičević tvrdi, zloupotrijebila.

Međutim, ministar Lukač je pred zastupnicima izjavio da je sve što je Davor rekao, “apsolutna laž” i da se tu ustvari radi o politički podstaknutim manipulacijama jer je to bio period predizborne kampanje i da opozicija ima svoje prste u izjavama Davora Dragičevića, što je Dragičević izričito demantovao..

Comments are closed.