Pogledajte video o proizvodnji mesa koji je uznemirio sve: Saznajte šta proizvođači ubrizgavaju u piletinu da bi ova izgledala veća (VIDEO)

Svakim danom  smo svjedoci  ali i sami takve stvari doživljavamo kada se tiče hrane koju kupujemo i njene nekvalitete.

Po mnogim podacima, dokumentarnim filmovima i video snimcima uspjeli smo saznati kako pojedine kompanije tretiraju i uzgajaju pojedine životinje koje koriste u proizvodnji hrane. Osim što te životinje žive u nikakvim uslovima, mnoge kompanije u njihovo meso ubrizgavaju hormonske injekcije, preparate koji su veoma štetni po ljudski organizam, a mnogi od njih mogu da izazovu i rak.

Oglasi - Advertisement

Stoga je na vama da dobro pazite kakvu hranu kupujete i od kojih proizvođača, kao i da dobro proučite deklaracije na svim namirnicama koje koristite. Isto je tako i sa većinom voća i povrća koje danas možemo da nađemo u mnogim marketima. Mnoge od tih namirnica su genetski modifikovane, tako da dugoročna njihova upotreba, tj. konzumacija, loše utiče na zdravlje ljudi. Stoga gledajte da kupujete voće i povrće koje je prirodno i organski proizvedeno, a pokušajte, ako imate mogućnosti, da se i sami bavite proizvodnjom voća i povrća.

Najbolje bi bilo da voće i povrće jedete spram godišnjih doba, jer je prosto nemoguće da paradajz, jagode, paprike, salate i slične namirnice budu dostupne tokom cijele godine.

U ovome tekstu za vas imamo video, koji na realan i ne baš lijep način pokazuje šta pojedini proizvođeči rade sa mesom , u ovome slučaju je riječ o pilećem mesu.

Pogledajte ovaj video do kraja pa sami donesite svoj sud o nekim namirnicama koje unosite u sebe, posebno kada se tu radi o paštetam, hrenovkama ili nekim kobasicama.

Sve u svemu, vjerujemo, da ćete dobro razmisliti pri sljedećoj kupovini pojedinih namirnica.

 

 

Comments are closed.