Pjevač Darko Lazić nakon nesreće se i dalje nalazi u lošem stanju i neće vjerojatno biti operisan u naredna dva dana: Pluća su mu kritično i stavljena mu je ekstenzija u nogu.

Vijest da je popularni pjevač Darko Lazić teško nastradao u saobraćajnoj nesreći je odjeknula kao bomba u medijima i u cijeloj javnosti regije. Pjevač se još uvijek nalazi na Odjeljenju za intenzivnu njegu u Kliničko- bolničkom centru u Zemunu.

Kako mediji prenose Lazić je sa svojim automobilom, marke BMW sletio sa puta kada se vraćao sa jedne proslave na kojoj je nastupao, i sumnja se da je bio pod određenim dejstvom alkohola.

U KBC Zemun je doveden u totalno besvjesnom stanju i odmah je smješten na intenzivnu njegu jer su mu vitalne funkcije bile ugrožene.

Nakon prve operacije premješten je u šok sobu, jer zbog trenutnog stanja i zbog silnih povreda nije moguće da ponovo bude operisan u tako kratkom vremenskom periodu.

Po svemu sudeći, operacija neće biti obavljena u sljedećih dva dana, a kako mediji prenose, a to su i najnovije informacije, anesteziolozi prate njegovo zdravstveno stanje svaki sat .

Što se nekih povreda tiče, zna se da je Laziću u nogu stavljena ekstenzija jer je slomio butnu kost, a mediji prenose da Lazić ima i ozbiljna oštećenja plućnog krila zbog teškog ugruvavanja priliko nesreće u kojoj se njegov automobil prevrnuo nekoliko puta, a istraga je pokazala da pjevač nije bio ni vezan prilikom vožnje.

Doktorski tim koji radi na Laziću će napraviti još neke snimke i pretrage prije novih operativnih zahvata, ali sve zavisi od stanja u kojem se Darko bude nalazio. Sve se može preko noći promijeniti s obzirom da Darko ima hematom u glavi, koji bi trebao da se malo smanji , tako da se smanji i pritisak na mozak, da bi se operacija mogla izvršiti.

 

Comments are closed.