Pismeni rad učenika iz Srbije oduševio cijeli region, ali ne i profesoricu (FOTO)

Ako ste prosvjetni radnik, učitelj, nastavnik ili profesor, onda vam sam posao nalaže da dolazite u dodir sa mnogim učeničkim radovima i njihovim umotvorinama, koje vas dosta često nasmiju do suza, neke bace u razmišljanje, a neki vam se radovi baš i ne svide, nevažno da li je znanje ili neznanje u pitanju

Pa tako i ovaj rad ovoga učenika o kome se govori u ovome tekstu je oduševio sve osim njegove profesorice, koja je na kraju postupila prilično rigorozno.

Naime, učenici jedne škole u Srbiji su dobili temu ”Život kao na filmu” na koju su morali da napišu pismeni rad, za koji će na kraju dobiti i ocjenu. Bilo je tu raznih radova, dobrih i manje dobrih, ali je jedan rad ostavio poseban utisak na sve, osim na profesoricu.

Jedan učenik je svoj sastav sažeo u samo četiri rečenice, i dok su mnogi oduševljeni njegovim načinom razmišljanja, profesorica je smatrala da je to za najnižu moguću ocjenu.

Učenik je na zadanu temu napisao sljedeće:  “Mir Božji, Beograd na vodi, Šešelj na slobodi, Anastasija se rodi.”

Realno gledajući, učenik je u nekoliko riječi sažeo sve one stvari koje se najčešće spominju u Srbiji, a to je Beograd na vodi,  kojemu se već godinama govori, Šešelj koji stalno diže prašinu kako je izašao iz Haga, i Anastasija Ražnatović, Cecina kćerka, koja je krenula u pjevačke vode pa ne silazi sa naslovnica.

Možda je za profesoricu trebalo biti više zabrinjavajuće šta sve djeca zaista znaju o nekim stvarima koje ih ne bi ni trebale opterećivati u njihovim godinama i koliki je uticaj medija na njih, nego što ju je pogodila snalažljivost jednog veoma inteligentnog učenika.

Ovaj rad se vrlo brzo pojavio i na internetu i za kratko vrijeme je postao viralan.

 

.

Comments are closed.