Par je usvojio “neželjeno” dijete, ali djevojčicina prva riječ upućena majci na aerodromu rasplakala je sve prisutne (VIDEO)

 

Postoje tako neke predivne ljudske priče koje vam, kada ih čujete ili vidite vrate neku vjeru u ljude i u dobrotu i ljepotu ovoga svijeta.

Okruženi velikim crnilom i tamom, normalan svijet proto vapi za ljepotom, lijepom riječi, gestom, pokretom, odnosom, koji će nas pomalo izbaciti iz učmale kolotečine i pokazati nam da još ima lijepoga svjetla u ljudima i da nije baš sve prekrila noć.

Mala Lucy je jedna prelijepa, neodoljiva curca koja ima Downov sindrom. Prvih svojih 6 godina života je bila siroče. Srećom i tome je došao kraj, te je iz Kine, gdje se rodila, preselila u Ameriku gdje je dobila novi dom i novu porodicu.

Velika je nervoza vladala u njenoj novoj porodici pri njenome dolasku, jer, kada je konačno stigla, niko nije mogao da zna kakva će biti njena reakcija i kako će se dijete sa tim sindromom nositi sa novim okruženjem, naročito što prije baš i nije imala neke lijepe uslove u sirotištu odakle je došla.

Njeni udomitelji Brent i Audrey Shook su jedva čekali da upoznaju svoju novu kćerku i bili su neizmjerno sretni zbog toga. Njih dvoje imaju već petero biološke djece, ali su nekako u srcu osjećali da kod njih ima još dovoljno mjesta za bar još jedno dijete. Lucy je, kada je tek došla na aerodrom bila pomalo i uznemirena, jer ipak je sve to za nju bilo novo i strano, ali kada je konačno upoznala svoje nove roditelje, emocije su učinile svoje, pa su je skroz preplavile.

Adurey je krenula prema svojoj novoj kćerki, također obuzeta emocijama, a onda je mala Lucy izgovorila nešto što je rasplakalo sve one koji su se našli na tome mjestu.

Na ovome videu pogledajte trenutak susreta Lucy, sa svojom novom majkom:

 

Comments are closed.