Pao je i prvi snijeg: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana i mjeseci (VIDEO)

Kako je bilo i najavljeno od nedjelje su krenule promjene u vremenu i za razliku od prethodnih dana sada prevladavaju oblaci, a temperature su pale u odnosu na subotu i to za 10-15 stepeni.

U Hrvatskoj, na Dinari i Kamešnici ima i snijega

Oglasi - Advertisement

U Bosni i Hercegovini se ovih dana očekuju padavine, tj. kiša ili rosulja. Vjetar će biti slab ili umjeren, a temperature će se kretati od 1- 17 stepeni celzijusa, a na jugu i do 23. stepena celzijusa.

Takvo vrijeme će se u regiji zadržati tokom cijele sedmice dok bi za vikend mogao da nastupi opet pravi temperaturni šok i da se temperature popnu na nevjerojatnih 25 stepeni celzijusa za ovo doba godine.

Prema današnjim prognozama tokom sljedećeg vikenda regija će biti pod uticajem ciklona, što znači da bismo mogli imati veoma toplo vrijeme. To je zbog toga što u prednjem dijelu ciklona dolazi do strujanja tople mase sa juga

Međutim,vrlo je lako da se prognoza promjeni jer je tom ciklonu potrebno jako malo da se pomjeri tvrde meteorolozi. U oba slučaja, jedno je sigurno – nema naznaka da će biti snijega. Mogućnost  susnježice ostaje samo kada je riječ o višim dijelovima regije, to jest u planinama.

Sve u svemu, očito je da ćemo neko vrijeme imati zaista nestabilno i promjenjivo vrijeme sa velikim variranjima u temperaturama, a za svaki slučaj, preporuka je, ako krećete na neka duža putovanja, da sa sobom ponesete i topliju odjeću, a ako putujete osobnim kolima, dobro bi bilo da već sada u svome gepeku imate kompletnu zimsku opremu, za svaki slučaj.

 

Comments are closed.