Panika i strah u regiji: Teretni voz pun tenkova zaustavio se u Hrvatskoj, u Koprivnici- Niko ne zna koja je njihova namjena (FOTO)

0

Kada je politička i nacionalna situacija u regiji u pitanju, onda što se negativnih tenzija tiče, mnogi su mišljenja da nikada nije bilo gore i da neka prepucavanja političara i nihova retorika govora zvuči kao sa početka devedesetih kada su krenula ratna zbivanja na ovim prostorima.

Zato je nekako postalo normalno da svaka iole neobična situacija, pogrešna interpretacija nečijeg govora ili nečiji postupak dovodi i onako veoma usijanu situaciju u regiji na još veći stepen usijanosti, a samim time se stvara panika i nepovjerenje među običnim građanstvom.

Oglasi - Advertisement

Tako je i ovaj slučaj iz Hrvatske koji je pomalo uznemirio regiju obavijen velom tajni.

Naime, prije neki dan je teretni voz na kojem se nalazio veliki broj tenkova je napustio željezničku stanicu u Koprivnici.

Kako prenose neki hrvatski mediji na tome se vozu nalazilo nekoliko desetina veoma moćnih ratnih mašina

Kompozicija je taj dan u Koprivnicu došla u jutarnjim satima, a na stanici je stajala nakoliko sati. Novinari su pokušali saznati nešto više od ljudi koji su zaposleni na željezničkoj stanici, ali su svi redom odgovarali da nemaju ovlasti da govore bilo šta o ovoj kompoziciji, pa isto tako ne smiju reći ni o čemu se radi u vezi ovih tenkova, kao ni odakle dolaze niti gdje idu.

Mediji su naveli da su od Koprivnice tenkovi na kompoziciji krenuli istočno, u pravcu Mađarske.

Međutim, kako su neki mediji objavili, i prema neki informacijama, ovi su tenkovi nekoliko dana ranije iskrcani u luci u Rijeci, sa teretnog broda Rudolf, koji je stigao iz Jordana, iz tamnošnje luke Akaba, a po informaciji tenkovi idu na popravku i kontrolu u Češku u tamnošnju fabriku Eksalibur armi” koja se nalazi u mjestu Štemberk.

 

 

Leave A Reply