Ovo svaka žena treba da ima u svojoj kući: Ova biljka čuva kuću od bolesti i zla i garantuje sretan brak

Postoje tako neke biljke koje su na više načina korisne za ljude i ljudi ih koriste u svim mogućim situacijama u kojima mogu. Tako neke biljke imaju neka svoja ljekovita svojstva , a stari i iskusni travari kažu da na zemlji ima biljka za svaku poznatu i nepoznatu bolest, samo je treba znati naći i pripremiti na pravi način.

Mnoge biljke se koriste i u kuhanju, kao začini ili dodaci jelima, a posebno je to postalo zanimljivo mnogim ljudima svijeta kako su postale popularne emisije o kulinarskim receptima iz raznih dijelova planete.

Ovu biljku, na primjer, svi koristite u svojoj kuhinji, ali sigurno niste znali da ona ima još neke funkcije, koje mogu biti korisne vašem domu ili kući.

Radi se o bosiljku za kojeg se kaže da vas može zaštiti, kao i osigurati sretan brak i dosta novca u njemu. Ujedno bosiljak kao biljka ima fantastičan uticaj na ljudko zdravlje i cijeli ljudski organizam.

Ima sposobnost da ublaži prehladu, pridonosi zdravlju srca, bubrega, očiju i zubi, a pomaže i kod liječenja raka.

S obzirom da je ustanovljeno da bosiljak ima antibakterijska svojstva, lišće bosiljka se može koristiti veoma dobro u liječenju raznih upala, visoke temperature.

Lišće bosiljka treba samo da skuhate kao za čaj i da ga polako ispijete. Simptomi upale će se sigurno smanjiti, zajedno sa temperaturom. Bosiljak je dobar i kod pojavljivanja peckanja u grlu, kao i za grebanje grla i kašalj.

Kada lišće bosiljka pomiješate sa đumbirom i medom dobit ćete izvrstan lijek za liječenje respiratornih bolesti, bronhitisa, astme, gripe, prehlade.. Ova mješavina brzo oslobađa disajne puteve koje blokira sluz, te oboljelima pomaže da lakše dišu.

Svakodnevno konzumiranje bosiljka smanjuje kolesterol u krvi, a smatra se jednim od najboljih začina koji pozitivno utiču na zdravlje srca, jer smanjuje rizik od srčanog udara i drugih kardio problema.

 

Comments are closed.